Suomalaiset nauttivat enemmän luonnosta kuin toistensa seurasta

Tiesitkö, että valtaosa suomalaisista valitsee mieluummin luonnon rauhan kuin maanmiestensä seuran? 

Luonto on pohjoismaalaisille oman kotimaan tärkein anti, paljastaa matkahakukone Momondon tutkimus. Suomalaiset ovat luonnonystävien kärjessä: peräti kolme neljästä, 76 prosenttia suomalaisesta pitää maansa parhaana puolena luontoa. Norjalaisista luonnon maansa parhaaksi puoleksi valikoi 73 prosenttia ja ruotsalaisista 64 prosenttia. Muista Pohjoismaista erillään sijaitsevan Tanskan kansalaisista vain 32 prosenttia oli samaa mieltä.

– Tutkimuksemme mukaan vanhoissa stereotypioissa on sen verran perää, että me suomalaiset viihdymme yhä luonnon rauhassa. Maamme on verrattain harvaan asuttu, joten olemme luonnollisesti tottuneet omaan rauhaan. Luonto on usein meille niin tärkeä, että kaupungitkin on pyritty rakentamaan luontoa kunnioittaen, toteaa Momondon Suomen markkinointipäällikkö Petteri Jalonen.

Pohjoismaalaiset pitävät toistensa seurasta vähiten

Suomalaiset, ruotsalaiset ja norjalaiset olivat myös toisesta asiasta samaa mieltä: oman maiden asukkaiden seura ei juuri houkuttele. Suomalaisista vain viisi prosenttia myönsi pitävänsä muista suomalaisista, ja norjalaistenkin keskuudessa omat maanmiehet olivat yhtä epäsuosittuja. Positiivisiksi mieltämämme ruotsalaisetkaan eivät juuri innostu muista ruotsalaisista, sillä vain kuusi prosenttia ruotsalaisvastaajista valitsi maanmiehensä maansa parhaaksi puoleksi.

Tanskalaiset poikkeavat muista pohjoismaalaisista myös tässä suhteessa, sillä heistä peräti 18 prosenttia mainitsi pitävänsä Tanskassa eniten sen asukkaista. Yhtä moni venäläinen vastasi pitävänsä maanmiehistään. Kaikkein nuivimmin maanmiehiinsä suhtautuvat ranskalaiset, sillä heistä vain yksi prosentti piti maansa parhaana puolena muita ranskalaisia.

Oman maan sääolosuhteet eivät innosta

Etelä- ja keskieurooppalaiset nostavat selkeästi pohjoismaalaisia useammin oman maansa suosikiksi joko sen hyvän ruoan tai kulttuurin ja nähtävyydet. Italialaisista peräti 44 prosenttia pitää maassaan eniten sen kulttuuritarjonnasta ja nähtävyyksistä, kun suomalaisista vain murto-osa, kolme prosenttia mainitsee nämä Suomen parhaiksi puoliksi. Myöskään muut pohjoismaalaiset eivät pidä kulttuuriaan ja nähtävyyksiään korkeassa arvossa: norjalaisista 5 prosenttia, ruotsalaisista 8 prosenttia ja tanskalaisista 15 prosenttia valikoi maansa kulttuurin sen parhaaksi puoleksi.

Maansa ruokatarjontaan tyytyväisimpiä ovat italialaiset  ja ranskalaiset – ovathan Italia ja Ranska ehkä myös Euroopan tunnetuimmat keittiöt. Pohjoismaalaiset eivät juurikaan hehkuta oman maansa ruokatarjontaa: suomalaisista ja ruotsalaisista vain 3 prosenttia, norjalaisista 2 prosenttia sekä tanskalaisista 7 prosenttia pitää maansa ruokaa sen parhaana puolena.

Melkein kaikille tutkimuksessa mukana olleille maille yhteistä on oman maan säätilan inhoaminen. Suomalaisista vain yksi prosentti piti maamme ilmastoa sen parhaana puolena – ja suunnilleen samoissa osuuksissa liikutaan muiden maiden kohdalla. Espanjalaiset ovat armollisempia maansa sääolosuhteita kohtaan: heistä peräti viidennes piti Espanjan säätä sen parhaana puolena. Venäläisistä puolestaan ei juuri kukaan pidä maansa sääolosuhteista.

Matkahakukone Momondo toteutti kansainvälisen kyselyn ihmisten matkailutottumuksista ja matkailun trendeistä tammikuussa 2014. Kyselyyn osallistui 1032 18–65-vuotiasta suomalaista. Suomen lisäksi kysely toteutettiin 11 muussa maassa: Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Hollannissa, Italiassa, Espanjassa, Ranskassa, Iso-Britanniassa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa.

Lähde: Miltton, Momondo

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja