Mainos

Suomalaiset liikkuvat edelleen liian vähän – joka viides ei harrasta lainkaan liikuntaa

Yleisesti ottaen suomalaiset harrastavat liikuntaa entistä aktiivisemmin. Siitä huolimatta täysin liikkumattomia on edelleen paljon. Joka viides suomalainen ei harrasta vapaa-ajallaan lainkaan liikuntaa.

– Vähiten liikkuvien osuutta olisi hyvä saada ylöspäin, että edes jonkin verran liikkuisi. Viimeaikaisten tutkimusten mukaan vähäinenkin liikunta olisi terveydelle edullinen, toteaa terveysosaston johtaja Erkki Vartiainen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL).

Suositusten mukaan liikkuvia on heitäkin vain viidesosa suomalaisista.

– Kaikilla olisi tässä mahdollisuus petrata. Jokaisen pitäisi löytää oma tapansa liikkua. Kaikkia ei tarvitse istuttaa samaan muottiin, kannustaa Vartiainen.

Huonosti koulutetut passiivisimpia

Koulutustaso näyttäisi olevan selkeässä yhteydessä liikkumiseen. Lähes 30 prosenttia vähän koulutetuista miehistä ei harrasta lainkaan liikuntaa. Korkeasti koulutetuista miehistä liikkumattomien osuus on huomattavasti pienempi.

Myös kaupunkien välillä on selkeitä eroja liikkumisessa. Eniten liikkumattomia on Salossa ja Porissa, vähiten Tampereella ja Espoossa. Salossa liikkumattomia on kaksinkertainen määrä Espooseen verrattuna.

– Pääkaupunkiseudulla ja isoissa kaupungeissa liikutaan enemmän kuin Itä- ja Pohjois-Suomessa, huomauttaa Vartiainen.

Tulokset käyvät ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tänään julkaisemasta alueellisesta terveys- ja hyvinvointitutkimuksesta.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.