Suomalaiset havahtuivat eettisyyteen somessa: Kuka valmisti vaatteeni?

Suomalaiset ovat intoutuneet osoittamaan kysymyksiä suoraan vaatevalmistajille.

Tänään vietetään vaatevallankumousta. Sadattuhannet ihmiset yli 70 maassa pukevat samana päivänä vaatteen päälleen väärin päin ja vaativat muotitaloilta lisää vastuullisuutta.

Vaatevallankumous-päivä on kansainvälinen kampanja, Fashion Revolution, jonka tavoitteena on herätellä vaateteollisuutta vastuullisuuteen ja läpinäkyvyyteen.

Eritoten Twitterissä vaatevallankumous näkyy paitsi oman #vaatevallankumous-hashtagin voimin, myös #whimademyclothes- tagilla. Suomeksi teksti merkitsee ”kuka valmisti vaatteeni?”. Suomalaiset ovat intoutuneet osoittamaan kysymyksensä vaatteen alkuperästä suoraan vaatevalmistajille.

Vastauksia tviittien kysymyksiin on tullut surkean vähän, jos lainkaan.

Ilmiöllä on myös toinen puoli, #imademyclothes. Tällä hashtagilla ihminen voi ilmaista valmistaneensa vaatteensa itse. Samalla tavoin vaatevalmistaja voi käyttää hashtagia #imadeyourclothes, minä valmistin sinun vaatteesi.

Hanketta on kritisoitu turhista selfieistä, joista ei ole hyötyä. Toisaalta nimenomaan osallistujat tekevät ilmiöstä suuren. Nyt vain odottelemaan vaatevalmistajien vastauksia!

Lue myös:

    Uusimmat