Hetkinen? Joonas Donskoin pelaaminen tyrmättiin – Seattle Krakenin NHL-debyytissä sittenkin juhlavaa suomalaisväriä

4:06
Katso tästä Joonas Donskoin alustus Seattle Krakenin historian ensimmäiseen NHL-maaliin.

Suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi pelasi Seattle Krakenin ensimmäisen jääkiekon NHL:n runkosarjaottelun, vaikka tulokasseuran päävalmentaja Dave Hakstol ehti kohtaamisen alla toisin väittää. Taisto päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen Vegas Golden Knightsin 4–3-voittoon.

NHL:n arvostettu sisäpiiritoimittaja Frank Seravalli raportoi Hakstolin sanoneen ottelua edeltäneiden aamujäiden jälkeen, että Donskoi, Jared McCann ja Jamie Oleksiak eivät pystyisi pelaamaan Vegas Golden Knightsia vastaan koronaprotokollan takia. Kolmikko oli taiston alla kyseisellä listalla. 

Donskoi, McCann ja Oleksiak pääsivät kukin kuitenkin testaamisen jälkeen pois protokollalistalta ja pelasivat Vegas-ottelun. Ottelu oli Donskoille juhlavasti hänen uransa 400:s NHL:n runkosarjassa.

Protokollakäytänteet eivät olleet ilmeisesti Krakenin päävalmentaja Hakstolille vielä täysin selviä, tai sitten hän yritti mentaalisia pelejä. NHL:n koronaprotokollalistalle voi päätyä koronapositiivisen testituloksen lisäksi altistumisen tai karanteenisyiden vuoksi, ja negatiivinen koronatestitulos voi vapauttaa siitä juuri pelin allakin.

Jännittävä loppu

Ottelu sisälsi jännittäviä käänteitä. Golden Knights johti kohtaamista vielä toisen erän puolivälissä 3–0, mutta Kraken nousi taisteluun toden teolla. Ottelun ainoa suomalaispelaaja Donskoi keräsi syöttöpisteen Ryan Donaton maalaamaan Krakenin ensimmäiseen NHL-maaliin, 1–3-kavennukseen ajassa 31.32. Donskoi alusti kiekon Vince Dunnille, ja Donato rouhi lopulta maalin edustalta irtokarat rysään.

Jared McCann maalasi Krakenin toisen osuman toiseen erään, ja Morgan Geekie nosti Seattlen jo tasoihin ajassa 47.58. Vain rapiat puoli minuuttia myöhemmin Chandler Stephenson palautti kuitenkin Vegasin keulille, ja Golden Knights otti 4–3-voiton.

Voit katsoa ottelun huippuhetket ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja