Jarmo Kekäläinen havahtui Patrik Laineen äkilliseen muutokseen – "Kun hän turhautui..."

1:29
MTV Urheilu haastatteli Patrik Lainetta elokuussa.

NHL-seura Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen on avautunut suomalaiskiekkoilija Patrik Laineessa viime kaudella näkyneestä nopeasta negatiivisesta muutoksesta. 

Laine siirtyi koko aiemman NHL-uransa ajan edustamastaan Winnipeg Jetsistä Columbukseen tammikuussa kauden alkuvaiheilla. Debyyttinsä Blue Jacketsin pelaavassa miehistössä hän pääsi tekemään helmikuun alussa.

Laine vaelteli jo nopeasti varjojen mailla. Hän näytti menettäneen itseluottamuksensa, eikä aiemmasta tuhoa tehneestä "Tesoman tykistä" näkynyt jäällä paikoitellen edes väläyksiä.

– Se oli yksi vaikeimmista kausista minulle, Laine kertoi The Athleticille.

Suomalainen näkee vaikeutensa jatkumona.

– Minulla oli huono kausi myös Winnipegissä, mutta pääsimme sentään pudotuspeleihin sinä vuonna (kaudella 2019–20). Viime vuosi oli rankka vuosi joukkueelle myös, joten se tavallaan tuplasi tilanteen.

Nopea alamäki

Lainen tilannetta on ruotinut myös Columbus-GM Jarmo Kekäläinen. Suomalaispamppu näkee maanmiehensä alkuinnostuksen hälvenneen viime kaudella pikavauhtia.

– Kun hän tuli meille, hänellä oli intoa. Hän joutui kuitenkin hetken odottamaan, oli karantiinissa, eikä ollut parhaassa kunnossa hypättyään tositoimiin, Kekäläinen sanoi ja jatkoi:

– Kun hän turhautui... se tapahtui pikaisesti ja homma meni alamäkeen nopeasti.

Laine sai viime kaudella Blue Jacketsissa 45 ottelussa kasaan 21 (10+11) tehopistettä. Winnipegissä hän pelasi kauden alussa lisäksi yhden pelin, jossa suomalainen tehoili pinnat 1+2=3.

Laineen edustaman Columbuksen kausi käynnistyy nyt Suomen aikaa perjantain vastaisena yönä ottelulla Arizona Coyotesia vastaan.

3:53
NHL-kausi pyörähti liikkeelle keskiviikon vastaisena yönä – hallitseva mestari Tampa Bay Lightning otti lukua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja