Suomalaisen lempi leimahtaa ulkomailla – romanttinen loma antaa kipinää parisuhteelle

Kysely selvitti suomalaisten asenteita romanttisiin lomiin. 91 prosenttia vastaajista uskoi romanttisen loman antavan kipinää parisuhteelle.

91 prosenttia suomalaisista uskoo romanttisen loman antavan kipinää parisuhteelle. Tärkeintä suomalaisille romanttisella lomalla on kahdenkeskinen aika, rauhallinen matkakohde ja monipuoliset hotellipalvelut.

Tämä selviää Tjäreborgin helmikuussa 2015 teettämästä Rakkaus ja romantiikka –asiakastutkimuksesta. Kysely paljasti myös, että aina ei tarvitse lähteä kauas romanttiselle lomalle, sillä romanttisin rantalomakohde löytyy tutkimuksen mukaan Kreikan pieniltä saarilta.

Lomalta kipinää

Lähes 90 prosenttia vastaajista piti matkustelua tärkeänä osana parisuhdetta ja 91 prosenttia vastaajista uskoi romanttisen loman antavan kipinää parisuhteelle.

96 prosenttia parisuhteessa olevista vastaajista ilahtuisi ystävänpäivänä yllätyslomasta lahjan saamisen sijaan. Miesten ja naisten välillä ei ollut oleellisia eroja.

Näin paljon romanttiseen romaan tuhlataan

51 % vastaajista käyttäisi 500 – 999 euroa per henkilö

25 % 1 000 – 1 499 euroa per henkilö

11 % 250 – 499 euroa per henkilö

12 %  yli 1 500 euroa per henkilö

1 % alle 250 euroa per henkilö

Kyselyn mukaan 54 prosenttia vastaajista piti rantalomaa parhaimpana romanttisen loman muotona. 24 prosenttia lähtisi kaupunkilomalle ja 19 prosenttia  Karibian tai Välimeren risteilylle. Kolme prosenttia  vastaajista valitsisi jonkin muun vaihtoehdon romanttisen loman viettämiseen.

Romanttisimmaksi rantalomakohteeksi valikoituivat Kreikan pikkusaaret ja kaupunkilomakohteeksi Venetsia. 

Erot miesten ja naisten suosikkikohteiden välillä olivat hyvin pienet. Miehet kuitenkin nostivat neljänneksi suosituimmaksi rantalomakohteeksi Kanariansaaret, joka oli naisten listalla sijalla kuusi.

Top 5 romanttisimmat rantalomakohteet:

 1. Kreikan pikkusaaret
 2. Malediivit
 3. Kreeta
 4. Mauritius
 5. Thaimaa

Tasokas hotelli ja monipuoliset palvelut tärkeitä

Jopa 90 prosenttia vastaajista piti tasokasta hotellia tärkeänä romanttisella lomalla. Hotellilta odotetaan monipuolisia palveluja, kuten spa ja monipuolinen ravintola- ja baaritarjonta.

Puolet vastaajista oli sitä mieltä, että romanttisinta lomalla on kahdenkeskinen aika kumppanin kanssa. Seuraavaksi romanttisimmaksi koettiin upeista auringonlaskuista nauttiminen. Retkeily ja yhteiset aktiviteetit olivat kolmannella sijalla. 

63 prosenttia  vastaajista piti tärkeänä majoittua aikuisille tarkoitettuun hotelliin. Matkakohteen harrastusmahdollisuuksilla ei ole kovin suurta merkitystä romanttisella lomalla ja vain 28 prosenttia vastaajista piti niitä tärkeinä.

Top 5 romanttisimmat kaupunkikohteet:

 1. Venetsia
 2. Rooma
 3. Pariisi
 4. Barcelona
 5. Nizza

Joka kymmenes vastaajista piti kahdestaan nautittavaa kynttiläillallista loman romanttisimpana tapahtumana. Kaupungista romanttisen tekevät viehättävät kävelykadut, pittoreskit aukiot, vanhan kaupungin kujat sekä hyvät ravintolat ja viihtyisät baarit. Myös rannan läheisyyttä arvostettiin romanttisella kaupunkilomalla.

Lähde: Tjäreborgin tiedote.

Tjäreborgin helmikuussa 2015 teettämään Rakkaus ja romantiikka –asiakastutkimukseen vastasi 8 364 suomalaista eri puolelta Suomea. Vastaajista 6 066 oli naisia ja 2 577 miehiä. 

Lue myös:

  Uusimmat