Mainos

Suomalaisen hiihdon juhlaviikonloppu? – Mertarannan pointit Planican maailmancupiin

Maastohiihdon maailmancup jatkuu tulevana viikonloppuna Slovenian Planicassa perinteisen sprinteillä ja väliaikalähtökilpailuilla.

Planican maailmancupin kisat ovat viimeiset ennen ensi keskiviikon olympiavalintoja, joten panokset ovat Sloveniassa suuret. Toistaiseksi Pyeongchangiin hiihtäjistä on valittu Ristomatti Hakola, Matti Heikkinen, Iivo Niskanen, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski

Planicassa hiihdettävä perinteisen sprintti on myös olympiamatka, mutta kymmenen ja 15 kilometrin väliaikalähdöt hiihdetään olympialaisissa vapaalla hiihtotavalla.

Alla C Moren hiihtoselostajan Antero Mertarannan kolme pointtia viikonlopulle:

1. Krista Pärmäkoski, Iivo Niskanen ja Ristomatti Hakola

Pärmäkoski on tällä hetkellä yksi ainoista suomalaisista maailmanluokan hiihtäjistä ja hän taitaa viikonlopun molemmat matkat. Hän on ehdottomasti yksi palkintopallisuosikeista molempina päivinä. Perinteisen sprintistä saadaan totuudenmukainen kuva Pärmäkosken kunnosta parikymmentä päivää ennen olympialaisia.

Niskanen on vahvassa kunnossa. Hänen vahvin matkansa on luonnollisesti 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailu, jonka maailmanmestaruuden hän voitti Lahdessa. Niskasella on vähän kansainvälisiä kisoja tällä kaudella, joten Planican kisat ovat hänelle merkittävät. Tärkeää näyttää itselleen, että on kunnossa ja että se konkretisoituisi kovina suorituksina.

Hakola pystyy ensinnäkin kiistatta tavoittelemaan sprintin loppukilpailupaikkaa. Joko nyt olisi aika, kun suomalainen sprintteri pääsee henkilökohtaisessa kilpailussa palkintokorokkeelle? Jokainen lajia tunteva tietää, että miesten puolella palkintopallisijoitus henkilökohtaisessa sprinttikisassa on harvinaista herkkua. SM-hiihdot osoittivat, että Hakola on väkevässä kunnossa, kunhan keskittyy päämatkoihinsa.

2. Kerttu Niskanen ja Matti Heikkinen

Niskasen edesottamukset ovat olleet tällä kaudella tasaisia. Hänen potentiaalinsa tietäen odotuksia voidaan ladata lisää. Maajoukkueemme selkeä kakkoshiihtäjä ja pystyy suoriutumaan molemmilla hiihtotavoilla hyvin. Niskanen teki viisaan ratkaisun jättäessään SM-hiihdot väliin, sillä päätähtäimen ollessa olympialaisissa kaikki keskittyminen pitää olla siellä.

Heikkisen hiihdon on lähdettävä kulkemaan. Hän ei heilahtele pienistä tuulenvireistä, mutta kansainvälinen vauhti on ollut niin kovaa, että hänen on oltava siinä mukana. Heikkisen paraatimatka on ehdottomasti 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailu. Se kilpailu näyttää missä Heikkinen menee tällä hetkellä. 

3. Naisilla näytönpaikka – sekoittaako jokerikortti olympiavalintoja?

Laura Monoselta sekä Aino-Kaisa Saariselta kaivataan lisänäyttöjä. Viestiä ajatellen sunnuntain väliaikalähtökilpailu on tärkeä mittari. Johanna Matintalo voi vielä sekoittaa jopa olympiavalintoja. Vaikka hänen päätavoite on ehdottomasti nuorten MM-kisat, niin on hyvä heittää ilmoille ajatus. että entä jos hän päihittää Pärmäkoskea ja Niskasta lukuun ottamatta muut naishiihtäjät? Matintalon näytöt Scandinavia Cupista ovat hirmukovat eikä olympiavalintaa missään nimessä pidä sulkea pois. Sunnuntain jälkeen olemme tässä asiassa viisaampia.


Maajoukkue Planican maailmancupiin:

Naiset: Anne Kyllönen, Johanna Matintalo, Laura Mononen, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski, Aino-Kaisa Saarinen ja Riitta-Liisa Roponen 

Miehet: Ristomatti Hakola, Matti Heikkinen, Perttu Hyvärinen, Martti Jylhä, Toni Ketelä, Lari Lehtonen, Iivo Niskanen, Ville Nousiainen, Anssi Pentsinen, Lauri Vuorinen

TV-ohjelmat: Hiihtolajit

  Ei tulevia TV-esityksiä

  Tässä lajissa ei ole tiedossa olevia TV-esityksiä seuraavan kolmen kuukauden aikana.

 • Lisää TV-lähetyksiä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.