Mainos

Suomalaiselle päihdetyölle rankkaa kritiikkiä HS:n mielipidepalstalla: "Alkoholistilla on oikeus juoda itsensä hengiltä"

Suomessa alkoholistilla on oikeus juoda itsensä hengiltä, kirjoittaa isänsä "hiljaista itsemurhaa" sivusta seurannut nainen Helsingin Sanomien mielipidepalstalla. Kirjoittajan mukaan suomalaisessa päihdetyössä olisi parantamisen varaa.

Nimimerkki Alkoholistin tytär toteaa kirjoituksessaan, että omaisten hätä ja pahoinvointi jää Suomessa huomiotta, sillä alkoholisti ei päädy hoitoon, ellei sinne itse hakeudu.

Hän kertoo omakohtaisen esimerkin. 

Nainen oli kutsunut ambulanssin alkoholisti-isänsä asunnolle sen jälkeen, kun hän ei ollut saanut tätä puhelimitse kiinni. Paikalla käyneet ensihoitajat olivat kertoneet naiselle, että 4,3 promillea puhaltanut mies oli löytynyt makaamasta eteisen lattialta.

Häntä ei oltu kuitenkaan toimitettu hoitoon, sillä hän oli siitä itse kieltäytynyt.

– Kuinka moni tekee järkeviä päätöksiä 4,3 promillen humalatilassa? Tästä noin kuukauden kuluttua isäni kuoli, nainen kertoo.

Kirjoittajan mukaan suomalaisessa alkoholikeskustelussa keskitytään usein vääriin asioihin. Hänen mielestään alkoholin terveyshaittojen ja myyntiaikojen sijaan huomiota tulisi kiinnittää erityisesti ennakoivan päihdetyön merkitykseen. Lisäksi hän toteaa, että nykyisellään suomalainen päihdetyö ei toimi.

– Liian usein omaiset jäävät yksin ongelman kanssa, koska alkoholistilla on Suomessa oikeus juoda, hän kirjoittaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.