Mainos

Suomalaisbloggaaja avaa köyhyyden arkea: "Edessä ja takana on ihan sitä samaa paskaa"

Suomalainen blogiteksti ruotii köyhyyttä.

– Tiedättekö minkälaista on olla köyhä? Se on ihan saatanan näivettävää.

Näin alkaa suomalainen blogiteksti V*tun köyhyys Ostrobogulousvixen-nimisessä blogissa. Tekstin on kirjoittanut nimimerkki misbehavingminx, joka kuvaa köyhyydessä elämistä esimerkiksi jatkuvaksi peloksi sairastumisesta tai kodinkoneen hajoamisesta.

Blogissa kerrotaan, että köyhä elää yhtä päivää varten: päivää, jolloin eläke, asumistuki tai muu rahasumma viimein tulee tilille. Loppukuukausi on kamppailua ja pärjäämistä muutamalla kympillä.

– Nyt tarkkana siellä. Kyse ei ole pelkästään siitä, että ihmisillä ei ole rahaa, vaan siitä, että köyhän elämässä ei ole mahdollisuuksia. Se on sitä puuduttavaa kituuttamista päivästä toiseen. Edessä ja takana on ihan sitä samaa paskaa. Nyt on ihan turha huudella, että onhan sitä paljon ilmaista toimintaa, joka elähdyttää ja virkistää. Niin onkin, mutta jos ei ole varaa edes siihen kulkemiseen sinne, missä sitä ”ilmaista kivaa” on tarjolla, niin miten osallistua? kirjoittaja kysyy.

– Tämä kuulee jo taustalta kaikuvan argumentin ”luonnon ilmaisuudesta”. Joo, kyllä ne lenkkipolut, merenrannat, lähikalliot ja muut ”luontoelämykset” on ihan siinä kotiovella, mutta kuinka kauan jaksaisit tuijottaa sitä saatanan varvikkoa tietäen, että se on ainut ”elämys”, johon on mahdollisuus?

Anonyymi kirjoittaja kertoo blogistaan, ettei sillä ole "mitään tarkoitusta, koska mitään syvempää tarkoitusta on turha edes etsiä". Hän on käsitellyt blogissaan myös esimerkiksi kuukautisia, Syömishäiriöliiton ”Älä laihduta” -päivän blogihaastetta, #lääppijät-keskustelua ja raiskausuhrien syyllistämistä.

Kommentoija: Oikeastihan Suomessa on vaikea olla köyhä

Kommenttikentässä äänet jakautuvat tekstin puolustajiin ja vastustajiin. Osa kommentoijista toteaa, että "Suomessa on kaikille samat mahdollisuudet", ja että "Suomessa sentään saa noita tukia".

– Oikeastihan Suomessa on vaikea olla köyhä. Jos asut vuokralla eikä sinulla ole omaisuutta, niin tällöin sossu maksaa kaikki asumiseen liittyvät kulut ja saat ruoka- ja diskorahaa yli 400€. Jos tuo ei riitä, niin sitten vedät liikaa viinaa, röökiä tai pilveä. Tai olet vaan totaalisen idiootti ja paska rahankäyttäjä. Jos tuota rahaa et saa, niin tällöin sinulta sitä omaisuutta löytyy ja se pitää oikeasti myydä ensin pois ja käyttää ne myynnistä saadut rahat. Ei valtion tule ”rikkaita” elättää, nimimerkki Duunari kommentoi.

Osa kommentoijista ehdottaa köyhille sekä kouluttautumista että töissä käyntiä. 

– Kuules nyt. Missä teet niitä töitä, jos niitä ei vaan ole kaikille, ja valtiokin tämän tunnustaa? Ei sinne töihin niin vaan mennä, vaikka yrittäisi kuinka. Äläkä viitsi mussuttaa siivoojan ja/tai puhelinmyyntityöstä, että kun duuni ei kelpaa. Mene sitten itse riemusta kiljuen jonoon kymmenien muiden hakijoiden kanssa, vain kuullaksesi että ”valitettavasti teitä ei tällä kertaa valittu”, huolimatta siitä, että taatusti tarpeeksi aiempaa kokemusta löytyy, nimimerkki Demon kirjoittaa.

– Täällä oikeesti tosi etuoikeutetut työssäkäyvät keskituloiset ihmiset kehtaa valittaa, että yhyy mäkin maksan sun elämisen, paranna asennettas. Kenenköhän tässä kannattais parantaa asennettaan? miettii nimimerkki H.

Onko sinulla kokemusta köyhyydestä? Kerro meille tarinasi! Lomakkeen voi lähettää myös nimettömänä.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja