Suomalaisasiantuntija selittää Valtteri Bottaksen pitkittyneitä sopimusneuvotteluja: "Mercedeksellä on valttikortit kädessään"

C Moren F1-asiantuntijan Ossi Oikarisen mukaan sopimuksen syntymisen venyminen johtuu Mercedeksen asemasta.

– Mercedeksellä on juuri nyt kaikki valttikortit kädessään. He ovat talli, jossa kaikki kuljettajat haluavat ajaa. Tämä tarkoittaa sitä, että Mercedeksen ei tarvitse tehdä Bottaksen kanssa pitkää sopimusta, Oikarinen sanoo MTV Uutiset Livelle.

– He voivat seurata, mitä kuljettajamarkkinoilla tapahtuu, ja tehdä päätöksiä myöhään.

Bottas solmi viime heinäkuussa 1+1 -vuotisen sopimuksen, jonka optiovuoden Mercedes on Turun Sanomien mukaan nyt käyttänyt.

Oikarinen muistuttaa, että kuljettajat ovat tottuneet jatkuvaan epävarmuuteen lajissa.

– Pitää muistaa, että F1-kuljettajien on joka vuosi pakko onnistua. Jos väliin tulee huonoja vuosia ja paljon epäonnistumisia, jokaisen kuskin ura on vaakalaudalla. Sitä kautta on normaalia, että F1-maailmassa joudutaan odottamaan uutisia.

Oikarisen mukaan Mercedeksen odotukset Bottasta kohtaan pysyvät korkealla.

– Odotukset ovat Mercedeksellä aina kovat. Valtterilta odotetaan menestystä, voittoja ja Lewis Hamiltonin haastamista, Oikarinen sanoo.

Bottaksen ura on tällä hetkellä kokonaisuutena hyvässä tilanteessa.

– 30-vuotiaalla Valtterilla on paljon virkavuosia jäljellä, jos vertaa vaikka Kimi Räikköseen, joka lähentelee jo 40 vuotta, Oikarinen summaa.


Lue myös:

    Uusimmat