Niki Juusela kommentoi saksalaislehden Bottas-uutista – hämmästelee lähtöhuhuja ja osoittaa niiden todennäköistä lähdettä

Saksalaislehti Autobild uutisoi keskiviikkona Mercedeksen tulevan kauden kuljettajaruletin olevan ratkeamassa. Lehden mukaan tallin testikuljettaja Esteban Ocon on suuntaamassa Renault'n riveihin. Tämä tarkoittaisi Valtteri Bottaksen jäämistä Mercedeksen rattiin.

Jos Autobildin uutinen pitää paikkansa, C Moren F1-selostaja Niki Juusela ei ole lainkaan yllättynyt.

– Olen sanonut alusta alkaen, että mitään syytä Bottaksen vaihtamiseen ei Mercedeksellä ole. Valtteri on ajanut uransa parasta kautta, jonka lisäksi Lewis Hamiltonin sana painaa tallissa paljon, Juusela sanoo.

– Jos mietitään Esteban Oconia kuljettajana, kukaan ei tiedä, miten hyvä kuljettaja hän oikeasti on. Veikkaan, että jos Mercedes päätyisi toisenlaiseen ratkaisuun, tulos ei olisi yhtään nykyistä parempi, jopa päinvastoin.

Juusela muistuttaa, että Ocon oli molemmilla Force India -kausillaan tallikaveriaan Sergio Pereziä heikompi.

Huhut Bottaksen poistumisesta Mercedekseltä ihmetyttävät selostajaa, mutta uskoo niiden alkuperän löytyvän median tarpeista.

– Tällaisia ristiriitaisuuksia ja vastakkainasetteluja rakastetaan. Lajille tyypillistä on, että varsinkin hiljaisina kesäkuukausina media hämmentää seisovaa vettä, Juusela sanoo.

– Aina on tietenkin syytä pohtia, ovatko tulokset Mercedeksellä sellaisia kuin vaaditaan. Asioita pitää tarkastella kriittisesti, mutta kun niin tehdään, on helppo havaita Bottaksen ajaneen loistavan kauden.

Mercedes on rakennettu Hamiltonin ympärille. Juuselan mukaan kenellä tahansa kuljettajalla olisi tällä hetkellä vaikeaa brittikuljettajaa vastaan. Juusela myös näkee brittimedian merkityksen Bottas-jupakassa suurena.

– Brittimedia on usein aika armoton Bottasta kohtaan. Jos Bottas tekee hyvän suorituksen aika-ajoissa ja voittaa Hamiltonin, Englannista tulee harvoin tunnustusta suomalaisen suuntaan. Enemmän huomio on siinä, miksi Hamilton ei onnistunut paremmin.

– Nämä jutut lähtevät aika usein liikkeelle Englannista, jossa lajin valtamediat ovat. Bottas nähdään vain harmaana Lewis Hamiltonin kakkoskuskina, jolloin huhut ja väitteet lähtevät keltaisen lehdistön kautta kertaantumaan, Juusela sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat