Suomalainen uutuuselokuva joutui venäläistrollien kohteeksi: "Oli ehkä vähän ahdistunut olo"

Taitoluisteluelokuva Free Skate kertoo huippu-urheilun raadollisuudesta 8:43
Katso videolta: taitoluisteluelokuva Free Skate kertoo huippu-urheilun raadollisuudesta

Free Skate -elokuva herätti jo ennen ilmestymistään venäläistrollien huomion.

Suomalainen, hiljattain ensi-iltansa saanut elokuva Free Skate sijoittuu taitoluistelun maailmaan, näyttäen sen raadollisen puolen. Elokuvan pääroolia eli Venäjältä Suomeen loikannutta taitoluistelijaa esittää entinen joukkuevoimistelun maailmanmestari Veera W. Vilo.

Elokuva on saanut positiivista huomiota muun muassa kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla, mutta myös kyseenalaista huomiota venäläistrolleilta. Kun Free Skaten traileri julkaistiin Youtubessa, aktivoituivat venäläistrollit, kun videon kommenttikenttä täyttyi sadoista parjaavista kommenteista. Tekijät tajusivat kuitenkin nopeasti, että kyseessä olivat trollit, sillä sadat kommentit ilmestyivät samalla hetkellä. 

– Sitten ehkä se oli vielä hurjempaa, että esimerkiksi ystäviemme Facebook-seinille, jos he olivat kirjoittaneet jotain tästä elokuvasta, alkoi tulemaan myös kommentteja. Siinä vaiheessa oli ehkä vähän ahdistunut olo, Vilo kertoi Uutisaamun haastattelussa.

Free Skaten ohjaajan Roope Oleniuksen mukaan työryhmä sai tuolloin maistiaisen siitä, mitä mielipidevaikuttaminen pahimmillaan voi olla. Se ei kuitenkaan lopulta hänen tai Vilon mukaan vaikuttanut elokuvan tekijöiden työhön. 

– Se ei sillä tavalla loppupeleissä haitannut meidän työtä, että ehkä se on ollut enemmän henkistä. Ymmärsin, mitä trollaus tarkoittaa silloin, kun sitä alkoi tulla. Se on semmoista, että koitetaan jotenkin lyödä meidät alas henkisesti, jotta lopettaisimme tai ettemme jaksaisi enää puhua tästä, Vilo pohti.

Yllä olevalla videolla Veera W. Vilo kertoo myös kokemuksensa siitä, kuinka raadollinen taitoluistelun sekä voimistelun maailma hänen mukaansa on. 





Lue myös:

    Uusimmat