Suomalainen supersankari hämmentää ja menestyy Cannesissa

Rendel-elokuva on solminut Cannesissa levityssopimuksen elokuvalevitysyhtiö Black Lion Picturesin kanssa. Elokuvalle kaavaillaan laajaa teatterilevitystä Suomessa.

Suomalainen supersankarielokuva Rendel on vahvassa myötätuulessa. Ohjaaja-tuottaja Jesse Haaja näyttelijöineen on parhaillaan Cannesin elokuvajuhlilla esittelemässä ideaansa kansainvälisille markkinoille.

Elokuva on saanut jo tuulta purjeisiin, sillä tavoitteena ollut levityssopimus täyttyi Black Lion Picturesin tuottaja Miika J. Norvannon innostuttua aiheesta.

– Alkavan yhteistyön myötä pystyimme saavuttamaan Rendelin
työryhmälle rauhan keskittyä itse tuotantoon, sekä avata ovet
kansainväliselle levitykselle.

– Rendel on jotain uutta ja mielenkiintoista suomalaisessa elokuvagenressä ja uskon, että se kiinnostaa myös suurta yleisöä niin Suomessa kuin ulkomaillakin, Norvanto uskoo.

Supersankari Rendelin tarina onkin herättänyt kiinnostusta Cannesissa. Haajan mukaan hämmennykseltäkään ei ole vältytty.

– Ihmiset kummastelevat, että suomalainen supersankari, todellako? Muutaman kerran he varmistavat, että olenko tosissani, Haaja naurahtaa.

– Olemme saaneet paljon kehuja konseptista, ja ihmiset ovat olleet yllättyneitä, että tämä on indie-projekti, tyytyväinen Haaja myhäilee.

Levityssopimuksen saaminen tuntuu Haajasta vielä uskomattomalta.

– Kaikki on mennyt kuin satukirjoissa. Fiilis on mahtava, sillä tätähän täältä tultiin hakemaan, hän hehkuttaa.

Levitysmahdollisuuksien ohessa Haaja on myös solminut elokuvalle laajan yhteistyösopimuksen tuotantoyhtiö Frozen Flame Picturesin kanssa. Tämän yhteistyön ansiosta elokuvan budjetti kasvaa 500 000 eurosta 1.1 miljoonaan euroon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja