Suomalainen Riku Campo Kalifornian maastopaloista: Savun haju niin voimakasta, ettei ulkona voi olla – satoja tuhansia ihmisiä evakuoitu kodeistaan

Riku Campo kertoo Kalifornian maastopaloista paikan päältä:"Savun haju on niin käsittämätön, että mielestäni ei ole terveellistä olla ulkona" 2:26

Kaliforniassa riehuvat maastopalot ovat pakottaneet lähes 200 tuhannen ihmisen jättämään kotinsa. Lisäksi alueella on valtavia sähkökatkoksia.

Eri puolilla Kalifornian osavaltiota riehuu tällä hetkellä kaksi suurta maastopaloa. Palomiesten arvioiden mukaan maastopalojen taltuttamiseen voi mennä vielä useampia viikkoja, sillä voimakkaat tuulet ovat laajentaneet paloalueita hallitsemattomasti.

Santa Monicassa asuva suomalainen Riku Campo kertoo, ettei hän ole joutunut jättämään kotiaan tulipalojen vuoksi. Santa Monicassa ei pala, mutta sinne lentää välillä tuhkaa. Hän kertoo, etteivät tulipalot yleensä tavoita aluetta meren läheisyyden vuoksi.

– Ilmasta lentää tuhkaa tänne Santa Monicaan takapihalleni, joten ikkunat on pidettävä kiinni, Campo kertoi Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa.

Campo kertoo, että hän oli aamulla lähdössä joogaan, mutta joutui perumaan lähdön, koska savun haju on niin voimakas.

– Tämän päivän olen varmastikin sisällä ja pidän ikkunat ja ovet visusti kiinni, Campo toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat