Suomalainen parinvaihtoyhteisö: Vuokraamme kokonaisia hotelleja

Seuranhakuyhteisö Finswingers kokoaa yhteen suomalaisia parinvaihtajia. Kymmenittäin yhteisön jäseniä kokoontuu säännöllisin väliajoin esimerkiksi hotelleihin ja mökkikyliin kokemaan muita ihmisiä oman kumppanin kanssa. Vastaan voi tulla vaikka lähikaupan kassa.

– Parinvaihto yleistyy Suomessa koko ajan. Se sopii pariskunnille, jotka haluavat elämäänsä seikkailua ja vaihtelua, seuranhakuyhteisö Finswingersiltä kerrotaan.

Parinvaihdoksi kutsutaan sitä, kun vakituiset kumppanit harrastavat yhdessä seksiä toisen pariskunnan tai kolmannen osapuolen kanssa.

– Tällä tavalla voi kokeilla muita ilman, että se tapahtuu salaa kumppania pettämällä. Toiminnan on tietysti perustuttava molempien haluun.

Finswingersissä on tällä hetkellä lähes 1400 jäsentä.

– Uusia liittyy joka päivä. Heitä on rakennusmiehistä professoreihin ja parikymppisistä yli 60-vuotiaisiin. Jäsenten keski-ikä pyörii neljänkymmenen paikkeilla.

Anonyymiä viestittelyä

Finswingersin jäsenyys maksaa joko 14 euroa kuukaudessa tai 39 euroa vuodessa. Hinnalla saa muun muassa pääsyn yhteisön verkkosivuilla toimivalle keskustelupalstalle.

– Siellä voi tutustua muiden jäsenten itsestään tekemiin profiileihin. Kaikki lisättävät tiedot ovat valinnaisia. Profiilissa saattaa näkyä vaikka henkilön kuva, suuntanumeroalue, ikä, pituus ja paino. Jotkut ilmoittavat myös hakumieltymyksensä eli sen, millaista seuraa etsivät.

– Jäsenemme ovat pääasiassa heteroja, ja suurin osa hakee nimenomaan toista paria. Pariskunnan sijaan kolmatta pyörää etsivät tuntuvat suosivan naisia.

Jäsenet voivat lähettää toisilleen viestejä anonyymisti.

– Koska viestit kulkevat palvelimemme kautta, se on täysin turvallista. Kukaan ei koskaan saa haltuunsa mitään toisen ihmisen tietoja, ellei niitä itse anna.

– Kun on ensin tutustuttu turvallisesti viestitellen, voi ehdottaa yhteydenpidon jatkamista sähköpostitse tai puhelimitse. Se on suositeltavaa varsinkin ennen kuin lähtee suin päin tapaamaan ketään.

Ravintolaillallisilla normaalia seurustelua

Paitsi pääsyn keskustelupalstalle, Finswingersin jäsenet saavat tiedon yhteisön viitisen kertaa vuodessa järjestämistä yksityisilloista. Niitä pidetään niin ravintoloissa, risteilijöillä kuin mökeissä. Liput maksavat noin 50 euroa matka- ja majoituskulut pois lukien.

– Ravintolailloissa on hyvä tutustua toimintaan. Ne eivät poikkea normaalista seurustelusta mitenkään muuten kuin että paikalla on parinvaihtoa harrastavia ja siitä kiinnostuneita ihmisiä. Kaikki ovat samalla rivillä, siellä ei ole mitään titteleitä.

Finswingersillä tiedetään, että lähtemiseen on kynnys.

– Mutta kun sen on saanut itsestään irti, niin paikalle saapuneet ovat ainakin 90-prosenttisesti myös jääneet jäseniksi ja tulleet uudestaan.

– Mihinkään seksuaaliseen toimintaan ravintolaillallisilla ei ruveta. Sitä yhdistyksessä ei tiedetä, mitä mahdollisesti tapahtuu niiden jälkeen ihmisten poistuessa.

Kokonainen hotelli vuokrattu

Yhteisön seuraava iso tapaaminen järjestetään elokuun viimeisenä päivänä Tampereella.

– Olemme vuokranneet kokonaisen hotellin. Sinne tulee toistasataa ihmistä. Pippalot menevät siinä mielessä pidemmälle kuin ravintolaillalliset, että kun paikalle pääsee vain ostamalla hotellipaketin, kaikilla on myös huoneet. Paikalla ollaan yön yli lauantaista sunnuntaihin.

Tarkempia tietoja tapahtumasta Finswingers ei kerro.

– Ne saa tietää, jos ja kun lipun maksaa. Emme halua paikalle ulkopuolisia. Tirkistely ja kolmanneksi tuleminen kiinnostaa jostain syystä suunnattomasti etenkin miehiä, mutta kaikkia halukkaita emme voi ottaa mukaan – jos paikalle tulee vaikka 40 pariskuntaa ja 30 ukkoa, niin se ei enää vastaa parinvaihdon tarkoitusta.

– Naiset saavat tulla tapaamisiin yksin tai kolmantena, mutta se on ollut aika vähäistä.

Välillä Finswingers vuokraa kokonaisen mökkikylän viikonlopuksi.

– Käytännössä se buukataan aina täyteen. Paikalle mahtuu noin 80 ihmistä.

Ensikertalaiset hakevat rohkeutta

Finswingersiltä huomautetaan, ettei järjestetyissä tapahtumissa "mennä suoraan asiaan".

– Esimerkiksi hotellitilaisuuksissa ihmiset valuvat paikalle iltapäivän aikana, syövät illalla hienon illallisen, laulavat karaokea ja tanssivat DJ:n musiikin tahtiin. Mutta jos tuntuu, että voisi mennä juttelemaan jollekin, porukka on tavallista vastaanottavaisempaa. Uudet ihmiset otetaan erittäin hyvin vastaan.

Tapahtumissa käytetään alkoholia, mutta ryyppyiltoja ne eivät ole.

– Pieni määrä alkoholia totta kai helpottaa jännitystä. Etukäteen ei ole sovittu, kenen kanssa kukin puuhailee. Vanhemmilla jäsenillä tosin saattaa olla "vakiokavereita".

– Jos kesken illan alkaa tuntua siltä, että tämä ei olekaan meidän juttu, niin paikalta voi ihan nätisti lähteä pois. Ensikertalaiset saattavat käydä katsomassa ja hakemassa rohkeutta ja osallistua enemmän vasta seuraavalla kerralla.

Hyvän maun rajoissa

Mustasukkaisuutta näkee tilaisuuksissa todella vähän.

– Pariskunnat käyvät sellaiset asiat keskenään läpi jo ennen kuin lähtevät paikalle. On selvää, että muuten tilanne riistäytyisi käsistä ja nokat alkaisivat tummua.

– Jos puolestaan käy vaikka niin, että pariskunnan naista kiinnostaa toisen pariskunnan mies, mutta miestä ei tuon toisen pariskunnan nainen, niin asia hoidetaan kahden kesken puhumalla – ajatuksia ei ruodita muiden kuullen.

Porttikieltoja Finswingers ei ole joutunut jakamaan.

– Koska yhteisö koetaan niin tärkeäksi eikä Suomessa ole toista vastaavaa, kukaan ei halua munata itseään vaan käyttäytyä korrektisti. Meillä on aina järjestyksenvalvoja omasta takaa. Heidän mielestään nämä ovat parhaita keikkoja, koska ihmiset ovat iloisia eikä tappeluja tarvitse pelätä.

Sen kummempaa käyttäytymiskoodia tilaisuuksissa ei ole.

– Mennään hyvän maun rajoissa. Se on ehdotonta, että nämä ovat yksityistilaisuuksia eikä niistä kerrota ulkopuolisille.

Ystävyyssuhteita kehittynyt

Suomen parinvaihtopiirit eivät ole vielä yhtä suuret kuin esimerkiksi Saksassa.

– Siellä pieniltäkin paikkakunnilta löytyy parinvaihtoklubeja, joissa oleskellaan vain alusvaatteisillaan ja on mahdollisuus mennä suoraan asiaan.

– Meidän tapaamisissamme osa ihmisistä pukeutuu hieman rohkeammin, osa laittautuu pukuihin kuin Linnan juhliin. Vaikka voisi sanoa, että yleisesti ottaen parinvaihtajat pitävät ulkonäöstään huolta, niin ihmisten kirjo on samanlainen kuin normaalielämässäkin. Verkkareissa paikalle ei tosin tulla.

Koska omaa parinvaihtoharrastusta ei hehkuteta julkisesti, tapaamisissa voi tulla eteen yllättäviäkin tilanteita.

– Ei kannata pelästyä ja lähteä karkuun, jos pippaloissa näkee vaikka lähikaupan kassan. Hänhän on siellä ihan samalla mielellä kuin itsekin. Jäseninämme on myös julkisuuden henkilöitä, mutta emme puhu heistä sen enempää kuin muistakaan.

– Siinä runsaassa kymmenessä vuodessa, jonka Finswingers on Suomessa toiminut, parinvaihtopiireissä on muodostunut myös paljon kaveruussuhteita. Ihmiset ovat oikeasti saaneet ystäviä toisistaan eivätkä suinkaan tapaile pelkän seksin merkeissä.

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja