Mainos

Lähtisitkö treffeille leikkipuistoon? Sinkkuäitien ideoimassa tapahtumassa rakkautta haetaan hiekkalaatikon laidalta

Marraskuun harmaus ja sinkkuvanhempien lapsiperhearki vaihtuvat tänään helsinkiläisessä leikkipuistossa uusien samassa elämäntilanteessa olevien ihmisten tapaamisen aiheuttamiin perhosiin vatsanpohjalla.

Leikkipuisto Linjassa järjestetään Ensitreffit leikkipuistossa -niminen tapahtuma, jonka taustalta löytyvät Kristiina Puukko ja Sofia Silfvast. Puukon mukaan idea tapahtumaan syntyi myöhään ravintolassa pidetyn ja aikuisille tarkoitetun treffitapahtuman jälkeen käydyssä keskustelussa.

– Syntyi ajatus tapahtumasta, johon voisi ottaa lapset mukaan ja jossa alkoholi ei olisi se pääasia. Nyt on mahdollisuus tavata nimenomaan niitä ihmisiä, joilla on lapsia. Sellaista kohtaamisen areenaa ei ole ollut.

Silfvast kaipaisi Suomeen enemmän päihteettömiä tilaisuuksia, joissa voi kohdata uusia ihmisiä.

– Aikuisten deittailun ja lapsiperhe-elämän ei tarvitse olla erillisiä juttuja. Hauskaa ja rentoa aikaa voi viettää niin, että lapsetkin sopivat siihen.

Edessä vapaamuotoinen tapahtuma

Puukko kertoo, että Ensitreffit leikkipuistossa kestää kolme tuntia, eli se alkaa kello 15.00 ja päättyy kello 18.00.

– Leikkipuiston sisä- ja ulkotiloissa pidettävä tapahtuma on hyvin vapaamuotoinen. Mukana on vapaata seurustelua. Nyyttärimeiningillä syödään ja kahvitellaan. Lapsille on myös tekemistä järjestetty. Vedän sisällä ohjelman, jossa tutustutaan ja katsotaan ketä on paikalla. Sen jälkeen leikki-ikäiset voivat lähteä ulos leikkimään ja aikuiset pääsevät halutessaan tutustumaan toisiinsa paremmin.

Kyseinen tapahtuma on neljäs laatuaan ja Puukon mukaan aiemmat ovat vetäneet paikalle kymmeniä ihmisiä.

– 30 aikuista ja 25 lasta, eli 50-60 ihmistä ollut keskimääräinen määrä. Onneksi tänään on hyvä sää, niin voidaan vallata koko ulkotila. Kuka tahansa voi tulla matalalla kynnyksellä. Ei tarvitse ilmoittautua, eikä tarvitse maksaa. Sinne voi tulla yksin tai lasten kanssa. Voi myös tulla ja mennä miten haluaa. Ohjelmaankin voi osallistua tai olla osallistumatta.

Uusia järjestäjiä kaivataan

Puukon toiveissa on menestykseksi osoittautuneen tapahtuman leviäminen ympäri Suomen.

– Tämä on täysin vapaa konsepti, eli tätä voi soveltaa kuka vain mielensä mukaan ja järjestää missä leikkipuistossa haluaa. Halutessaan voi kysyä meiltä jeesiä. Pitää vain sitoutua siihen, että tapahtuma on maksuton, syrjinnästä vapaa ja päihteetön.

Järjestelyt eivät naisten mukaan vaadi paljon.

– Minimissään riittää leikkipuiston varaaminen. Haet avaimen, avaat oven ja ehkä keität kahvit. Itse mietin tilaisuuksiin erilaista sisältöä, mutta kukin voi tehdä omien vahvuuksien mukaan, Puukko luettelee.

Silfvast kertoo, ettei tilaisuuteen sopivista tiloista ole puutetta.

– Meillä on leikkipuistoja ja asukastiloja, joita saa käyttää ja joita voi anoa käyttöön maksuttomasti. Paikat ovat lisäksi ihmisille ja lapsiperheille valmiiksi tuttuja. Kukaan ei ole sanonut, etteikö leikkipuistoissa voisi järjestää muutakin kuin vauvamuskareita. Ihmiset ovat paljon kyselleet näiden tapahtumien perään ja olemme esittäneet toiveen, että he alkaisivat järjestää näitä myös itse.

Omalle kohdalle oikea kumppani ei ole vielä osunut

Ensimmäinen Ensitreffit leikkipuistossa johti Puukon kohdalla treffeille.

– Yksi tyyppi antoi minulle puhelinnumeron ja kävimmekin muutamilla treffeillä, mutta ei se sitten mennyt niistä treffeistä eteenpäin. Nyt olemme todella hyviä ystäviä ja esimerkiksi eilen kävimme yhdessä lenkillä.

Silfvastin mukaan aiempien tapahtumien pohjalta muodostuneiden pariskuntien määrää on hankala arvioida.

– Tiedän monia treffeillä käyneitä, mutta en tiedä, onko se johtanut johonkin pysyvämpään. Suurin osa osallistujista on kuitenkin ihmisiä, joita emme henkilökohtaisesti tunne. 

Mielenkiintoinen uusi konsepti on herättänyt naisten mukaan paljon keskustelua. Puukko sanoo lasten olevan tilaisuuteen enemmän kuin tervetulleita.

– Tämä on synnyttänyt yleisemminkin keskustelua siitä, mihin lapset voi ottaa mukaan. Täällä ei tapahdu mitään, mihin lapset eivät voisi osallistua. Ihmiset tutustuvat toisiinsa ja paikalta löytyy myös vertaistukea.

Puukko kertoo, että myös lapsettomat voivat tapahtumaan tulla.

– Jos siellä vaikka sattuu se elämän rakkaus nasahtamaan kohdalle, niin siinä saattaa lapsiakin tulla elämään sitä kautta. 

Lisätietoa tapahtumasta Ensitreffit leikkipuistossa -Facebook-ryhmästä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja