Suomalainen olympiaurheilija palasi tositoimiin vuoden tauon jälkeen – heti kovaa jälkeä

Tokion olympiakisoissa Suomea edustanut painija Elias Kuosmanen, 26, palasi lauantaina kilpailumatolle yli vuoden tauon jälkeen. Hän loukkasi kätensä olympialaisissa, ja kisakuntoon toipuminen on kestänyt tähän saakka.

Viikonloppuna Liettuassa Kuosmanen sijoittui toiseksi 130 kg:n sarjassa. Loppuottelussa Puolan Rafal Krajewski oli parempi pistein 5–1. Matkatessaan finaaliin Kuosmanen kukisti tukun kovia nimiä, kuten vuoden 2020 EM-pronssimitalistin Saksan Jello Krahmerin, vuoden 2021 EM-viitosen Liettuan Romas Fridrikasin ja Puolan moninkertaisen nuorten arvokisamitalistin Tomas Wawrzynczykin

– Oli hienoa nähdä Kuosmanen pitkän kilpailutauon jälkeen vihdoin matolla. Kuosmanen paini hyvin ja napsi hyviä päänahkoja. Tästä on hyvä jatkaa treenaamista kohti huippukuntoa, toteaa kreikkalais-roomalaisen painin vastuuvalmentaja Juha Lappalainen Painiliiton tiedotteessa.

Liettuassa palkintopallille ylsivät myös Mikko Peltokangas ja Matias Lipasti, jotka kumpikin sijoittuivat sarjassa 72 kg kolmanneksi. Viidennelle sijalle suomalaisista ylsivät Akseli Yli-Hannuksela sarjassa 77 kg, Otto Ketonen sarjassa 82 kg ja Waltteri Latvala sarjassa 87 kg.