Arvi Savolainen rökitti MM-hopeamitalistin – kova suoritus Zagrebissa

Painija Arvi Savolainen avasi kansainvälisen kautensa onnistuneesti yltämällä toiseksi kovatasoisessa Zagrebin turnauksessa. Savolainen otti 97-kiloisten sarjassa neljä selkeää voittoa, kunnes loppuottelussa valkovenäläinen, neutraalina urheilijana kilpaileva Abubakar Khaslakhanau oli liian vaikea vastus.

Savolainen selvitti ensin 5–1-lukemin Liettuan Mindaugas Vengaitisin, jolle Savolainen vielä viime syksyn MM-kisoissa hävisi. Toisessa ottelussa Saksan Anton Vieweg kukistui 5–1 ja puolivälierässä neutraali urheilija Pavel Hlintshuk 5–0. Välierässä Unkarin vuoden 2021 MM-hopeamitalisti Alex Szöke kaatui myös selkeästi pistein 7–0.

Loppuottelussa Khaslakhanau oli terävänä ja onnistui niskalenkissä sekä sen jälkeisessä nostossa saavuttamaan ylivoimaisen pistevoiton 10–2. Toinen sija kuitenkin paransi selkeästi Savolaisen rankingtilannetta ennen kevään olympiakarsintoja.

– Arvi Savolaisen paini oli tänään finaalia vaille priimaa. Kaikki vastustajat olivat kovaa kansainvälistä tasoa ja voitot kovan työn takana. Finaalissa vastustaja onnistui taktiikassaan täydellisesti ja pystyi vielä katkaisemaan ottelun tehokkaasti. Kokonaisuus Arvilta kuitenkin erittäin hyvä, olympiavalmentaja Juha Lappalainen kommentoi tiedotteessa.

Raskaassa sarjassa Konsta Mäenpää voitti Intian Naveen Naveenin 5–0, mutta Kiinan Lingzhe Meng vyörytti Mäenpäästä ylivoimaisen pistevoiton ajassa 2.46. Keräilyottelun Azerbaidzhanin Beka Kandelakille 1–8 hävinnyt Mäenpää oli lopulta sarjassa yhdeksäs.

– Konsta oli ensimmäisessä ottelussa terävänä, mutta kun vastus koveni, paini jäi aseettomaksi. Positiivista on se, että koko Suomen joukkue suuntaa terveenä kymmenen päivän leirille Poreciin, Lappalainen päätti.

Painijoita odottavat Bukarestin EM-kisat 12.–18. helmikuuta ja olympiakarsinnat huhtikuussa Azerbaidzhanissa ja toukokuussa Turkissa.

Lue myös:

    Uusimmat