Elias Kuosmanen nousi ahdingosta kisakoneeseen – Suomen painijoukkueen viimeinen MM-kisapaikka ratkesi jännitysnäytelmässä

Kahden väkevän suomalaisen painijan MM-karsintataisto 97-kiloisissa kallistui Elias Kuosmasen eduksi tiistaina Kuortaneella. Arvi Savolaisen oli tyytyminen tappioon.

Kuosmanen ja Savolainen painivat paras kolmesta -karsinnan. Savolainen voitti ensimmäisen matsin pistein 5–3, ja kovakuntoinen tahtopainija Kuosmanen kaksi seuraavaa kamppailua lukemin 2–1 ja 5–2.

Savolainen oli kiinni edustuspaikassa vielä kolmannessa kamppailussa, jota hän johti 2–0. Sitten Kuosmanen osoitti taktisen kypsyytensä ja kokemuksensa.

Kuosmanen pitää siitä, kun miehestä otetaan mittaa:

–  Tiukat paikat sopivat minulle. Olin valmistautunut henkisesti hyvin, ja vireystila oli kohdallaan. Ratkaisukamppailussa Arvi nähdäkseni väsähti vähän, ja sain horjutettua häntä usein. Arvi joutui ottamaan sivuaskeleita eikä päässyt painirytmiin ratkaisumatsin vanhetessa, Kuosmanen tiivisti kamppailun.

Tavoitteena olympiapiletti

Kuosmanen valittiin Kazakstanin syyskuisiin MM-kisoihin. Sijoittuessaan kuuden parhaan joukkoon hän on vahvoilla myös Tokion vuoden 2020 olympialaisiin. Hyvä sijoitus tuo virallisesti vain maapaikan, mutta sen hankkinutta urheilijaa ei hevin sivuuteta valinnoissa.

Edustuspainijat leireilevät Kuortaneella ensi viikon tiistaihin. MM-kisat Kazakstanin Nur-Sultanissa järjestetään 14.–22. syyskuuta. 

Suomen painijoukkue:

Naiset:

62 kg: Petra Olli, Lappajärven Veikot

Vapaapaini:

86 kg: Ville Heino, Porin Paini-Miehet

125 kg: Jere Heino, Porin Paini-Miehet

Kreikkalais-roomalainen paini:

60 kg: Lauri Mähönen, Lapin Veikot

77 kg: Niko Erkkola, Ilmajoen Kisailijat (varalla: Matias Lipasti, Ilmajoen Kisailijat)

87 kg: Rami Hietaniemi, Nurmon Jymy (varalla: Toni Metsomäki, Ilmajoen Kisailijat)

97 kg: Elias Kuosmanen, Helsingin Haka (varalla: Arvi Savolainen, Lahden Ahkera)

130 kg: Konsta Mäenpää, Ilmajoen Kisailijat (varalla: Tuomas Lahti, Ylä-Tikkurilan Kipinä)


Lue myös:

    Uusimmat