Suomalainen oksenteli ympäriinsä EM-kisaurakkansa päätteeksi – verryttely lähes olematonta

Aitajuoksija Tuomas Lehtosella riitti 400 metrin ratakierroksen päätteeksi voimia loppukiriin Rooman EM-kisoissa, mutta juoksun jälkeen olo muuttui hurjaksi.

Lehtonen oksensi ensin Ylen haastattelupisteellä stadionin puolella ja hetken päästä muun median lähettyvillä käytävällä. Hänen kauden paras aikansa 50,50 ei riittänyt jatkoon alkueristä.

– No, oli ainakin kivaa. Harmittaahan se, joo, että juoksi vähän hiljaa, mutta loppu tuli hyvin, mutta se ei ihan riitä, kun pitäisi juosta aika kovaa, Lehtonen pohti.

– Vähän oli pehmeä lähtö. Minusta tuntuu, että kaverit tuli aika äkkiä ohi. Sitten siihen pääsi kertymään sellainen 5–10 metrin väli, että vaikka sai pidettyä sen aika sopivasti ja otettua kiinnikin jonkun verran, niin ei se tosiaan sitten riitä ihan. Matka ei kumminkaan niin pitkä ole. 

– Aika paljon voimia oli lopussa, joten ehkä se oli sitten alku ja takasuora, jotka epäonnistuivat. Siellä olisi saanut pistellä kovempaa hanaa, Lehtonen totesi.

Lehtonen kertoi ennen kisapäivää kärsineensä pahoista kivuista akillesjänteessään, minkä takia kisoihin valmistautuminen ei ole optimaalista.

– Kyllä sen sai juoksuksi, että ei se juoksun aikana niin haittaa. Enemmän se haittaa verkassa. Ei oikein hirveästi voi tehdä verryttelyä. Sitten on pakko kumminkin jotain tehdä, niin sitten se on vähän vaikeaa, että tekeekö vai eikö tee.

Lue myös:

    Uusimmat