Rooman paahtava kuumuus teki tepposet suomalaisjuoksijalle: "Nopeasti ne sulivat"

Mette Baas oli pettynyt omaan suoritukseensa EM-kisojen 400 metri alkuerissä. Hän jäi kauden parhaastaan 84 sadasosan päähän, eikä paikkaa jatkoon irronnut.

Baas pysäytti kellot aikaan 52,94 ollen eränsä viides. Sillä ei irronnut paikkaa jatkoon. Hän harmitteli taktiikkaansa jälkeenpäin.

Tavoitteena oli, että ei lähtisi liian kovaa alkuun. En tiiä, että lähdinkö sitten liian rennosti. Takakaarre tuli hyvin ja- loppusuoralla pystyi taistella, mutta ei se vaan riitä, Baas totesi juoksustaan.

Baas paineli Lahdessa pari viikkoa sitten oman ennätyksensä 52,10, ja tavoitteet EM-karkeloihin oli laadittu sen mukaan. Alkueräjuoksu oli juoksijalle itselleen pettymys.

– En todellakaan ole tyytyväinen. Kyllähän se nyt sekunnin liian hidas oli. Eipä tommoisilla ajoilla tee täällä yhtään mitään´, Baas manasi.

Jälkiviisaana suomalainen pohti, että alkuun tuhraantui liikaa aikaa.

– Siinä tultiin takaa aika nopeasti vierelle. Olisi pitänyt varmaan niiden kyytiin yrittää lähteä, mutta oli se oma taktiikka mielessä, niin en lähtenyt sitä muuttamaan.

Rooman paahtava kuumuus oli tällä kertaa liikaa.

Oli aika vaikea verkka. Oli todella kuuma. Se ei itselle sovi, vaikka siihen on yrittänyt totutella. Kylmäliivit olivat käytössä, mutta aika nopeasti ne sulivat. Oli kyllä kuuma, Baas totesi.

Lue myös:

    Uusimmat