Eveliina Määttänen johti EM-välierää viimeiseen kaarteeseen asti – sitten tuntui jaloissa: "Onpa outo"

Eveliina Määttänen tunnusti virheensä: "Ei toiminut" 2:38
Eveliina Määttänen tunnusti virheensä: "Ei toiminut".

Eveliina Määttänen juoksi 800 metrin EM-välierässä rohkean juoksun. Liian aikainen siirtyminen kärkeen kostautui ja jossain vaiheessa Määttänen tunsi jaloissaan jotain outoa.

Määttänen juoksi EM-välierässä lopulta sijalle seitsemän ja karsiutui finaalista. Hän paineli ensimmäisen kierroksen johtavan Anita Horvatin takana ja siirtyi kärkeen toisen kierroksen alkuun. Jälkeenpäin ajateltuna Määttänen myönsi tehneensä oman liikkeensä liian aikaisin.

– Olisi varmaan pitänyt malttaa pikkaisen pidemmälle juosta tarkkailuasemasta ja lähteä myöhemmin takasuoralla kiriin, suomalainen pohti.

Loppusuoralle tultaessa Määttäsen eväät olivat syöty, ja joukko naisia syöksyi hänen ohitseen. Määttänen piti kärkipaikkaa yli puolet toisesta kierroksesta, mikä söi myös kiriä.

– Toisen kierroksen takasuoralla rankalaistyttö tuli rinnalle ja lisäsin rytmiä. Se söi minulta viimeisen vaihteen loppusuoralta, mitä olisi tarvittu, Määttänen analysoi.

Juoksu näytti ja tuntui hyvältä aina viimeiseen kaarteeseen asti.

– Oikeastaan kun 150 metriä oli matkaa jäljellä, tuli jalkoihin jännä fiilis. Varmaan joku maitohapporyöpsähdys tai joku sellainen. Sen tunnistin ja ajattelin, että onpa outo, Määttänen kertoo.

– Loppusuoralla yritin vielä laittaa rytmiä lisää, mutta ei vaan kone käynnistynyt enää. Se on aika ikävä fiilis, kun huomaa että tulee tyttöjä ohi.

Määttänen harmitteli finaalipaikan karkaamista, mutta oli kokonaisuuteen kuitenkin melko tyytyväinen.

– Pettynyt on turhan negatiivinen sana. En ole täysin tyytyväinen, mutta olen kuitenkin onnellinen kokemuksesta.

– EM-kisojen paras asia on, että pääsin välieriin. Oli tosi jännittävää tulla EM-kisoja kohti. Minulla ei kuitenkaan ole kovin montaa arvokisakokemusta. Alkueräjuoksu oli todella jännittävä. Olen tyytyväinen, miten kokosin itseni. Monta kisapäivää putkeen antaa oppia tulevaan.

Määttänen on juossut tällä kaudella ennätyksensä 1.59,59, mikä on vain 18 sekunnin sadasosaa hitaampi kuin Sara Lappalaisen Suomen ennätys.

– Täällä kun ei vielä ennätyskään paukkunut, niin paukutellaan sitä ensi viikolla Turussa. Minähän olen elämäni kunnossa, että eihän mulla mitään hätää ole.

Lue myös:

    Uusimmat