Ennätyksensä EM-kisoissa juossut suomalainen välieriin eri tilanteesta kuin Viivi Lehikoinen: "Tässä tulee se epätasa-arvoisuus”

Kristiina Halonen aitoi ennätyksensä EM-kisoissa – alkueräsääntö hirvitti suomalaista 1:45
Kristiina Halonen kertoi alkueräjuoksustaan MTV Urheilulle – EM-kisojen välieräsääntö ei saanut suomalaisen kannatusta.

Yleisurheilun EM-kisoissa kirkkaasti ennätyksellään alkueristä jatkoon juossut Kristiina Halonen ei pidä säännöstä, jonka mukaan osa urheilijoista päästetään suoraan välieriin.

Halonen oli 400 metrin aitajuoksun alkuerien neljäs uudella ennätyksellään 55,62. Hän juoksi kolmesta alkuerästä viimeisessä, muttei voinut missään vaiheessa löysätä vauhtia, vaikka juoksu vaikutti riittävän jatkoon.

– Nyt, kun on vähän tämmöinen ikävä sääntö, että kun aikaisemmin olisi mennyt kolme suoraan (erästä jatkoon), niin nyt kaikki on aikojen perusteella, Halonen sanoi MTV Urheilulle.

– Tiesin, että meidän alkuerämme on kaikista kovin, ja että jos on kuudenkin parhaan joukossa, saattaa tarkoittaa ihan suoraa jatkopaikkaa. Kovaa pitää juosta, mutta kyllä minä kaikkeni annoin. Ei siellä voinut yhtään himmailla.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten aituri selvitti alkuerät lopulta alle kahdeksan kymmenyksen turvin. Hilla Uusimäki oli ensimmäinen karsiutuja 56,40 ajalla. Viivi Lehikoinen pääsee sen sijaan viime kauden tilastojensa ansiosta suoraan välierävaiheeseen. Hänen tämän kauden parhaansa on kuitenkin vain 55,81.

Halonen ei ole uuden järjestelyn suuri ystävä. Välierät ovat edessä jo vuorokauden kuluttua maanantai-iltapäivästä.

– Totta kai pitää lähteä taas parasta tekemään. Huomenna on uusi päivä ja pitää yrittää palauta. Nämä ovat aina raakoja päiviä, kun juostaan kovaa. 

– Tässä ehkä tulee se epätasa-arvoisuus sitten, kun ei voi edes himmailla alkuerissä, kun ei ole suoria jatkopaikkoja ja välierissä on taas tuoreita kavereita vastassa. Sinne vaan, uutta matoa koukkuun, Halonen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat