Topi Raitasta harmitti kun hän ei saanut juosta kovaa – ”Toivottavasti finaalissa”

Raitasen erä oli viimeinen, ja kahdessa ensimmäisessä oli menty todella kovaa. Nopeasti kävi ilmi, että kolmannesta erästä vain suora jatkopaikka kelpaa, aikavertailuun ei saanut joutua. Raitanen otti takasuoralla kovan kirin ja puristi toisena maaliin, ajalla 8.19,17.

– Oli kiva juosta, harmitti, kun jalat olivat hyvät ja kunto on tähdätty tähän päivään. Tiesin, että pystyn juoksemaan aikavertailuajat, jotka Janne kertoi ennen starttia. 8.17 oli viimeinen ja 8.14 kolmas. Kun lähdettiin juoksemaan, totta kai vähän hermostutti, kun juostiin sen verran hiljaa, mutta itsellä ei ollut halua lähteä vetämään, Raitanen summasi kisaa.

Raitanen ihmetteli, kun kukaan ei lähtenyt vielä 800 metrin kohdallakaan kiristämään selvästi.

– Sitten kun lähdettiin viimeiselle kierrokselle, tiesin, että takasuoralla on iskun paikka. Piti saada oma kaista kuivaesteelle ja sitä kautta vesiesteelle. Se toimi tänään. Juoksu tuntui vahvalta ja sinänsä harmittaa, ettei vieläkään päässyt ulosmittaamaan omaa kuntoa huippuvireisenä. Ne juoksut ovat tulevaisuudessa, toivottavasti finaalissa juostaan kovaa, Raitanen sanoi katsellen jo maanantai-iltaa kohti.

Raitanen haluaa parantaa ennätystään 8.16,57. Finaalista ei kuitenkaan koskaan voi sanoa – lähdetäänkö vetämään vai kyttäilläänkö loppukirin taistoa.

– Haluaisin itse juosta tasaisen kovaa. Se on minulle ihan sama, olenko kuudes vai kahdestoista, jos aika on hyvä. Sitten kun ruvetaan taistelemaan mitaleista, sitten sillä (sijoituksella) on merkitystä. Jos sijoitus on huono, sitten ajan pitää olla hyvä. Jos sijoitus on hyvä, ihan sama, Raitanen tuumi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja