Suomalainen muusikkopari teki biisin kipeästä erostaan: Puhdistava kokemus

Entiset rakastavaiset, nykyiset työkollegat. Laulajat Saara Aalto ja Teemu Roivainen tulkitsevat duettolevyllään kipeitäkin tunteita.

Saara Aalto ja hallitseva tangokuningas Teemu Roivainen julkaisivat huhtikuun alussa duettolevyn Tonight. Eeppistä, sinfonista ja elokuvamaista rakkausmusiikkia sisältävä levy on yhdistelmä poppia sekä musikaali- ja viihdesävelmiä. Aalto ja Roivainen kulkevatkin maailmantähtien, kuten Sarah Brightmanin ja Andrea Bocellin jalanjäljissä.

Mukana on myös kaksi heidän suomenkielistä kappalettaan. Jos taivas putoaa ja Päivän loppua ei näy. Molemmat kappaleet ovat erobiisejä ja hyvin henkilökohtaisiakin. Teemu Roivainen kertookin parin tehneen kappaleet omakohtaisista kokemuksista.

– Teimme kappaleet yhdessä ja tottahan se on, että kun itse työstää musiikkia, niin sitä on rehellisimmillään. Tulkitsemiseenkin on helpompi heittäytyä kun on omasta elämästä ja oman sydämen kokemusta. Sehän on musiikkia parhaimmillaan.

Roivainen kertoo parin työstäneen Päivän loppua ei näy erokappaletta miettimällä sanoja ja olotiloja, jotka kuvaavat eroaikaa. Ystävien nykytilannetta kuvaa toinen kotimainen kappale Jos taivas putoaa.

– Siinä Päivän loppua ei näy -kappaleessa piti palata ajassa taaksepäin, vaikka toinen kappale, Jos taivas putoaa taas on enemmän sellainen nykyhetken kappale. Että olet tärkeä, tapahtui mitä tahansa.

"Ja kumpikin sen tietää, kuinka tässä käy. Äänettä huudetaan, päivän loppua ei näy. Nyt kumpikin sen tietää." Päivän loppua ei näy - Sanat Saara Aalto, Teemu Roivainen ja Leevi Lauri.

– Kappaleiden tekeminen oli puhdistava kokemus. Totta kai puhuminen puhdistaa, vaikka toki miehenä minulla on hieman eri näkökulma, että myös liika puhuminen voi olla liikaa. Siihen varmaan muutkin miehet yhtyvät, Teemu nauraa.

Saara Aalto puolestaan tunnelmoi erityisesti Jos taivas putoaa -kappaletta. Siinä lauletaan ”Vaikka loppuun päädyttiin, sua suojelen, sua suojelen. Vaikka jäihin heikkoihin me upottiin, sua suojelen, sua suojelen”

–  Se on positiivinen kappale siitä, miten erosta huolimatta voi silti rakastaa ja suojella toista. Se oli eheyttävä kappale tehdä ja ilmaista.

Rakkaus muutti muotoaan

12 vuoden ajan yhdessä musiikkia tehneet muusikot ja aikoinaan yhdeksän vuoden ajan seurustelleet Saara ja Teemu ovat olleet ystäviä, puolisoja, entisiä puolisoja ja ystäviä. Miten Saara itse kuvailisi tunteiden Teemua kohtaan muuttuneen vuosien varrella?

– Huh, siinäpä iso kysymys, Saara miettii.

–  Kun on viettänyt 13 vuotta yhdessä ja tuntee toisen hyvin, niin jossain vaiheessa tulee hetki, että tietää rakastavansa ihmistä, mutta ei voi enää lokeroida rakkautta, ei enää puolisona.  Hän on enemmänkin rakas veli tai työkaveri. Teinirakkaudesta muuttui syväksi kumppanuudeksi. Olemme musiikkikumppaneita ja rakastamme toisiamme ihmisinä, olemme toistemme tuki ja turva.

Myös Roivainen kuvailee parin nykyistä ystävyyttä sisaruksellisen rakastavaksi.

– Sanoisin, että sellainen sisko/veli-tyylinen suhde on lähellä totuutta. Jos siihen tunteeseen pystyy samaistumaan. Olemme suorasukaisia ja rehellisiä toisiamme kohtaan. Rakkautta on paljon erilaisia muotoja, hän kuvailee.

Voisitko kuvitella teidän palaavan yhteen?

–  Tuollaista en lähde spekuloimaan, en sano mitään. Asiat ovat hyvin näin, Saara toteaa mietteliäänä.

Myös Roivainen jättää kommentoimatta spekulaatioita tulevasta ja vakuuttaa ystävyyden toimivan nykytilanteessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja