Suomalainen mies alkaa paljastaa feminiinistä puoltaan!

Ruotsi on pakkomielle kirjailija Miika Nousiaiselle, joka kirjoitti aiheesta myös Vadelmavenepakolainen-kirjan. Nyt Nousiainen kertoo muun muassa, mitä yhteistä suomalaisilla ja ruotsalaisilla naisilla on ja miksi ruotsalaiset pärjäävät meitä paremmin urheilukisoissa. Tiesitkö muuten, että suomalaisesta miehestä alkaa hiljalleen kuoriutua feminiininen tunteista puhuja?

Ruoka

– Perinteinen ruoka on Suomessa ja Ruotsissa hyvinkin samanlaista. Molemmissa maissa kansallisruuan asemaa ovat vallanneet pitsat ja yhä lisääntyvä kirjo erilaisia etnisiä ruokia, Nousiainen sanoo.

Miehet

– Suomalainen mies tulee hyvää vauhtia ruotsalaisten perässä tunteista puhumisessa ja feminiinisen puolensa myöntämisessä. Suomalaisen miehen on täytynyt esittää miestä hieman lahden takaista veljeään pidempään.

Naiset

– Molemmissa maissa liian vaikeita ymmärrettäviksi. Ilmeisesti suomalaisilla ja ruotsalaisilla naisilla on jotain yhteistä.

Kulttuuri

– Ruotsalaiset odottavat suomalaiselta kulttuurilta kaurismäkeläisyyttä. Suomalainen elokuva ei ole suomalainen, jos se ei ole jollakin tavalla synkkä.

Urheilumenestys

– Ruotsi on menestynyt viime vuosikymmeninä myös lajeissa, joissa ei tarvita lunta tai moottoria sulkemaan 99,9 prosenttia maailman väestöstä pois. Ruotsalaisilla urheilijoilla on voitontahtoa ja sisua satakertainen määrä suomalaisiin verrattuna.

Tyyli

– Suomalaisilla on tyylejä, ruotsalaisilla yhtenäiskulttuuri. Ruotsalaiset ovat tyylikkään näköisiä, mutta kaikki samalla kertaa samalla tavalla. Suomessa kukkivat persoonallisuudet ja alakulttuurit.

Suvaitsevaisuus

– Ruotsissa ihminen suvaitsee tai itkee ja suvaitsee. Ruotsiin on syntynyt vireä ja elinvoimainen hyssyttelykulttuuri. Moraali on hieno asia, mutta kaksoismoraali vielä parempi. Suomessa rasistiset möläytykset ovat arkipäivää.

Musiikki

– Maan perusvireen kuulee musiikin poljennossa. Suomalainen musiikki soi mollissa, ruotsalainen duurissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja