Mainos

Suomalainen Istanbulissa: Näinköhän turistialueelle uskaltaa enää mennä

Tietokirjailija Reeta Paakkinen oli Istanbulin asunnossaan, kun itsemurhaisku tapahtui kaupungin turistialueella. Hänen mukaansa tämäntyyppiset iskut ovat erittäin harvinaisia Istanbulissa. Juuri ennen haastattelua oli selvinnyt, että iskun tekijä oli Syyrian kansalainen, joka on syntynyt vuonna 1988.

– Kun erilaisia iskuja täällä Turkissa tapahtuu, ne tapahtuvat yleensä Syyrian rajalla, Paakkinen sanoo.

– Täällä ollaan nyt järkyttyneitä siitä, miten Syyrian sisällisosta vaikuttaa tähän maahan ja miten turvallisuustilanne muuttuu tämän myötä.

1:50

Turismiala pelkää tulevaisuutta

Isku tapahtui Istanbulin keskeisellä turistialueella ja suurin osa iskun uhreista on ulkomaalaisia.

– Itsemurhaisku tapahtui Istanbulin tärkeimmällä turistialueella Sultanahmetin kaupunginosassa, joka on eräänlainen ulkomailmamuseo. Matkailualalla ollaan nyt huolestuneita, että päättyikö Istanbulin matkailuvuosi jo nyt tammikuussa. Täytyy muistaa, että tällä alueella on 7000 hotellia.

Iskun lähistöllä on kolme Istanbulin merkittävintä nähtävyyttä: Sininen moskeija, Hagia Sofia sekä sulttaanien palatsi Topkapi. Alueella käy vuosittain noin 12 miljoonaa turistia, myös tuhansia suomalaisia.

– Tähän asti täällä on ollut turvallista liikkua. Panee miettimään, uskaltaako turistialueelle enää mennä, Paakkinen sanoo.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.