Mainos

Suomalainen freestyle-laskija Kevin huippusuosittu Jenkeissä asti – rakensi omin käsin radan takapihalleen

2:11

Kirkkonummella asuva Kevin Salonius elää unelmaansa; hän reissaa ympäri maailman parkkilaskijana. Saloniuksen videot ovat saavuttaneet suursuosion Facebookissa ja onpa hänen videotaan näytetty myös rapakon takana tv-ohjelmassa. 

Salonius on yksi Suomen lahjakkaimpia freestyle- eli parkkilaskijoita. Nykyisin hän viettääkin useimmat päivänsä suksien päällä – oli sitten kesä tai talvi.

Saloniuksen laskuvideot keräävät katsojia. Yksi suosituimmista on kuvattu kesäaikaan ja se on nähtävissä Saloniuksen Facebookissa, jossa video on pyörähtänyt jo yli kolme miljoonaa kertaa.

Pari vuotta sitten Kevinin laskuvideo ylsi arvostetun yhdysvaltalaisen Level1 Superunknown-videokilpailun yhdeksän finalistin joukkoon.

– Kilpailu oli avoin parkkilaskijoille ympäri maailmaa. Pääsin videollani finalistien joukkoon ja laskemaan muiden huippulaskijoiden kanssa Jenkkeihin. Matka avasi minulle uusia ovia ja sain sieltä uusia kontakteja, kertoo Salonius.

23-vuotias Salonius aloitti parkkilaskemisen 15-vuotiaana. Äidin Monica Saloniuksen mukaan Kevin on pomppinut ja hyppinyt koko ikänsä.

– Olen itse ratsastaja, joten Kevin kokeili ratsastamista, mutta se oli liian rauhallista ja säälin hevosia. Hän on hyppinyt trampoliinilla ja hänen isänsä laittoi hänet suksille samana talvena, kun hän oppi kävelemään, äiti kuvailee vauhdikasta poikaansa. 

3:04

Ilman luntakin voi treenata

Pari vuotta sitten Kevin rakensi oman perheensä kanssa kotinsa takapihalle oman kesäparkin hukkaputkista, laudanpätkistä ja ylijäämälevyistä. Parkki muuntuu ja täydentyy koko ajan – rakennusmateriaalia tulee tuttujen kautta lisää.

– Olen koko ikäni tehnyt temppuja ja stuntteja. Tämä on oma laskettelumäkeni. Täällä on kaikki mitä tarvitsen laskettelutemppujen harjoittelemiseen – ilman lunta. Olen kesätreenin myötä kehittynyt laskijana ja näin olen heti valmiina lumille, kun kausi alkaa, pohtii Salonius.

Innokkaimmat fanit ovat kyselleet lippuja päästäkseen treenaamaan Kirkkonummelle, ja radalla onkin vieraillut joukko parkkilaskijoita Yhdysvalloista saakka.

Unelmia ja uskallusta riittää

Kevinin mukaan kirkkonummelaisten parkkilaskusta innostuneiden lapsuudenystävien joukko on yhä kasassa. Myös kuvaustiimi koostuu hyvistä ystävistä Stephen Suttonista ja Christian Stömbergistä

 – Me treenaamme ystäväporukalla yhdessä täällä pihalla, rinteessä ja oikeastaan missä vaan. Käymme välillä autolla etsimässä sopivia spotteja, joissa voimme laskea ja kuvata hurjiakin temppuja ja voltteja. Treenaan myös yhä trampoliinilla ja kesällä skeittilaudalla, paljastaa Salonius.

Saloniuksen äiti Monica sanoo, ettei hän pelkää poikansa loukkaantumista.

– Kevin on innostunut ja haluamme antaa hänelle mahdollisuuden kehittyä lajissa, joten tuemme ja kannustamme häntä kaikin tavoin. Kevin on aina ollut järkevä, joten ei hän mitään liian vaikeaa temppua edes yrittäisi. Hänellä on myös hyvä kielitaito, kun hän on matkustellut yksin jo 16-vuotiaasta saakka, joten minun ei ole tarvinnut pelätä hänen puolestaan, sanoo Monica Salonius.

Kevinin mukaan hän on välttynyt isommilta loukkaantumisilta.

– Olen aina ollut kova treenaamaan ja pidän kehostani hyvää huolta: mielestäni venyttely ja lihashuolto treenin jälkeen on erittäin tärkeää.

Lukion jälkeen Salonius on keskittynyt parkkilaskijan uraan. Toiveena on, että sitten joskus aktiiviuran jälkeen myös "oikeita töitä" löytyisi tämän rakkaan lajin parista. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.