Yleisurheiluareenoiden ylivoimainen tähti hakee haamurajaa Timanttiliigan finaalissa – "Häntä ei voita MM-kisoissa kukaan"

Noah Lyles tykitti hurjan ajan miesten 200 metrillä 2:00
Noah Lyles tykitti hurjan ajan miesten 200 metrillä Lausannen Timanttiliigassa heinäkuussa.

Yleisurheilun Timanttiliiga-kausi huipentuu toiseen finaalitapahtumaan Brysselissä perjantaina. C Moren selostaja Antero Mertaranta ennakoi illan mielenkiintoisimpia lajeja. 

MAINOS

Koko Timanttiliiga-kausi C Morella!

Timanttiliigan Brysselin finaaliosakilpailu C More Max -kanavalla sekä cmore.fi -suoratoistopalvelussa kello 21 alkaen perjantaina 6. syyskuuta.

Kaikki suorat lähetykset C Moren kanavilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Naisten 5 000 metriä: 14.20 rikki?

Nyt saatetaan saada kuudes nainen historiantilastoihin ajan 14.20 alle. Tämän tempun tehneistä kisassa on mukana Kenian Hellen Obiri, minkä lisäksi hänen maannaisensa Agnes Jebet Tirop on juossut 68 sadasosan päähän kyseisestä rajasta. Suurin huomio on kuitenkin Hollannin Sifan Hassanissa, joka on tällä hetkellä maailman paras ja monipuolisin kestävyysjuoksija. Kaikki matkat 1 500 metristä kymppiin saakka taittuvat häneltä upeasti. Tähän kattaukseen lisätään vielä Saksan Konstanze Klosterhalfen, joka on tällä kaudella noussut maailman eliittiin. Luvassa on upea kilpailu!

Miesten 1 500 metriä: Afrikka vastaan Eurooppa

En olisi uskonut muutama vuosi sitten, että uskaltaa sanoa näin, mutta tässä tulee: tämä on Afrikka-Eurooppa-maaottelu! Tässä kisassa Afrikan kärkirintamassa juoksevat kauden ykkösmies Timothy Cheruiyot (Kenia), Ronald Musagala (Uganda) ja Ayanleh Souleiman (Djibouti), Euroopan vastineita ovat norjalaiset Ingebrigtsenin veljekset Filip ja Jakob sekä Puolan Marcin Lewandowski. Yksi nyanssi kilpailussa on se, että kaikkien aikojen tilastossa on vain viisi alle 3.30 juossutta eurooppalaista. Ensimmäiset näistä ovat 80-luvulta, viimeisin Mo Farahin aika vuodelta 2013. Pystyisikö näistä kolmesta lähinnä Ingebrigtsenin veljekset murtautumaan tähän joukkoon tässä kisassa? Se on mahdollista. 

Miesten 200 metriä: Noah Lyles

Matkan ylivoimainen hallitsija tällä hetkellä. Lylesia ei voita Dohan MM-kisoissa kukaan, jos ei tule jotain loukkaantumista tai vastaavaa. Hän on ottamassa Usain Boltin paikan. On hienoa, että yleisurheiluun tulee tällainen uusi profeetta, joka saa aikaan hyvää fiilinkiä tuloksillaan ja myös esiintymisellään. Kaikkien aikojen nelosaika 19,50 kertoo valmiuksista, joita tällä yhdysvaltalaisella on. Edellä ovat enää Bolt, Yohan Blake ja Michael Johnson. Lylesilla on eväät juosta 19,50:n alle, mihin kenelläkään muulla ei ole tällä hetkellä mahdollisuuksia, ei lähellekään. 

Lue myös:

    Uusimmat