Mainos

Suomalainen ajosimulaattori ottaa oppia videopeleistä – yli 20 autokoulua jo mukana

Kajaanilaisyritys esittelee kehittämäänsä ajosimulaattoria SuomiAreenassa.

Suomalaisen CSE Simulation Oy:n kehittämään DRIVE! -ajosimulaattoriin pääsee tutustumaan parhaillaan Porissa käynnissä olevassa SuomiAreena-tapahtumassa, jonka yhtenä teemana on digitaalisuus.

CSE Simulation tuo tapahtumaan juuri valmistuneen ajosimulaattorin, joka on hiljattain saanut Trafilta hyväksynnän pimeänajoharjoitukseen. Simulaattoria on kehitetty yhteistyönä Suomen Autokoululiiton kanssa. 

– Pitkä tie on kuljettu tähän hetkeen, jolloin ensimmäiset suomalaiset ajosimulaattorit ovat valmiina käyttöön autokouluissa, kertoo CSE Simulationin toimitusjohtaja Veli-Matti Nurkkala.

Simulaattorin puikkoihin hyppää ensimmäisenä liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

Ajosimulaattorin kehitys käynnistyi 2010 Oulun Yliopiston ja Kajaanin ammattikorkeakoulun projektina. Nurkkalan mukaan simulaattoreita on tilattu ennakkoon yli 20 kappaletta.

Ajosimulaattori on ensisijaisesti autokouluihin kehitetty tuote, jonka kansainvälinen myynti käynnistyy ensi vuonna. Simulaattoreita rakennetaan Kajaanissa, ja niissä hyödynnetään peliteknologiaa ja pelillisyyttä ajoharjoittelun vaikuttavuuden kasvattamiseksi. 

– Myös virtuaalilasit tulevat olemaan osa ajosimulaattorissa annettavaa opetusta jo lähitulevaisuudessa, Nurkkala kertoo.

Ajosimulaattori on testattavissa SuomiAreenassa tänään torstaina ja huomenna perjantaina Kansalaistori 22:ssa.

Lähde: Suomen Autokoululiitto

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.