Mainos

MTV testasi: Voiko autokoulun simulaattorilla rällätä kuin rallipelissä?

Autokoulut käyttävät tavallisten ajotuntien lisäksi simulaattoria opetuksen apuna. Simulaattorin avulla autokoulua käyvä voi ajaa jopa puolet henkilöautokurssin perusvaiheen ajotunneista. Kävimme testaamassa CAP-autokouluketjun simulaattoria.

Simulaattorilla ajettavat ajotunnit opettavat autolla ajamisen perusasiat, jotta ne olisivat selkäytimessä siinä vaiheessa kun opetellaan oikean auton ratissa.

Simulaattorissa seurataan ajotunnin ohjeita aivan kuten oikeallakin ajotunnilla. Simulaattori ei siksi anna tilaa leikkimiselle eikä uteliaisuudelle siitä, millaista on liikennesääntöjen rikkominen tai holtiton ajaminen liikenteessä.

Jos simulaattorissa kuitenkin yrittää ajaa jalankulkijoiden päältä tai törmäillä muihin autoihin, simulaattori ilmoittaa virheestä, keskeyttää tilanteen ja kelaa sitä taaksepäin. Tämä vähentää simulaattorin videopelimäisyyttä huomattavasti ja korostaa sen tarkoitusta oppimisvälineenä.

Vaikka realismia ei ehkä törmäysten mallintamisessa olekaan, löytyy sitä kuitenkin auton ohjautuvuudesta. Esimerkiksi erittäin kovaa ylinopeutta ajaessa auton hallinta vaikeutuu huomattavasti.

Simulaattoreita on tällä hetkellä käytössä jo kolmellakymmenellä paikkakunnalla ympäri Suomea.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.