Mainos

Sunnuntaisuomalainen: Kiinan taitajista on huutava pula – etenkin Lapissa tarvitaan osaajia

Suomen matkailuala tarvitsee lisää kiinan kielen taitajia, uutisoi Sunnuntaisuomalainen. Esimerkiksi Lapissa kiinalaismatkailijoita käy jo lähes yhtä paljon kuin venäläisiä. Kiinalaisturistien määrä on muutamassa vuodessa yli kolminkertaistunut.

Esimerkiksi Lapin suurin ohjelmapalveluyritys Lapland Safaris työllistää kiivaimpaan sesonkiaikaan talvella 600 työntekijää. Kiinaa ja muita Aasian isoja kieliä osaavia työntekijöitä sillä on vuosittain vain muutamia.

Lapin yliopiston matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin johtajan Antti Honkasen mukaan vakavimmillaan kielimuuri voi olla turvallisuusriski. Hänen mukaansa etenkin Manner-Kiinasta tulevat turistit osaavat huonosti englantia.

Tarve kielitaidon lisäämiseksi Aasian kielissä on tunnustettu, Sunnuntaisuomalainen kirjoittaa. Kiinan ja japanin lukio-opintoja laajennettiin, kun vuonna 2015 päivitettyyn lukion opetussuunnitelmaan lisättiin Aasian ja Afrikan kielten B3-oppimäärä.

Toistaiseksi kiinaa ja japania luetaan Suomen lukioissa ja peruskoulussa vielä niin vähän, ettei niiden opiskelijoita tilastoida erikseen.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.