Yhdistetyn ykkösvaltti Ilkka Herola mietteliäänä MM-aattona: "Harmittaa Eeron puolesta"

Suomen miesten ykkösvalttia Ilkka Herolaa harmitti torstaina Oberstdorfin MM-yhdistetyn kisa-avauksen aattona. Perjantain normaalikisasta joutuu rannetulehduksen takia jäämään pois Herolan hyvä kilpakumppani Eero Hirvonen.

Maailmancupista kilpailuja väliin jättänyt Hirvonen on potenut rannettaan toista viikkoa. Hänen on tarkoitus osallistua MM-kisoihin myöhemmin.

Herola ja Hirvonen ovat reissanneet maailmancupissa vuosien mittaan paljon yhdessä ja tulleet kavereiksi. Hirvosen pari viime kautta ovat olleet jalkavaivojen vuoksi repaleisia, joten rannevamma tuli ikävään aikaan.

–  Harmittaa Eeron puolesta, mutta tämä on vain yksi kisa, Herola sanoi.

Hirvosen korvaa nuorten MM-yhdistetyssä Lahdessa pari viikkoa sitten neljänneksi sijoittunut Otto Niittykoski.

–  Kiva päästä aikuisten MM-kisoihin, vaikka ei toivoisi ihan tällä tavalla, 19-vuotias Niittykoski sanoi.

Herolan ja Niittykosken lisäksi MM-normaalimatkalla suomalaisista kisaavat Perttu Reponen ja Wille Karhumaa

"Lennokas normaalimäki"

Suomalaisilla on Oberstdorfin HS106-normaalimäestä tuntumaa kahden harjoituskerran verran. Herola oli molempien treenikertojen avauskierroksilla mäessä kärkikymmenikössä.

–  Tämä on lennokas normaalimäki verrattuna vaikkapa Ramsauhun ja Seefeldiin, kehui Herola, joka on kauden aikana hypännyt maailmancupissa normaalimäistä paremmin kuin suuremmista hyppyreistä.MM-keskus Oberstdorfia on hellinyt lämpöaalto. Päivisin auringonpaisteessa plusasteita on ollut parikymmentä.

Suomalaisten keskiviikkoiset kokemukset yhdistetyn MM-laduilta olivat raskaat.

–  Ladut olivat upottavat, työmiehen keli, Suomen päävalmentaja Petter Kukkonen sanoi.

"Rankempi hiihtokisa tulossa"

Suolauksella ladut jonkin verran kovettuvat, mutta yhdistetyn nykysuuntauksesta poiketen MM-Oberstdorfissa nähdään myös hiihtoladulla hikistä vääntöä.

–  Suolaaminen voi muuttaa tilannetta, mutta keskimääräistä rankempi hiihtokisa on tulossa, Kukkonen ennakoi perjantaita.

Vahvana hiihtäjänä tunnettua Herolaa raskas latu suosisi.

–  Keskiviikkoinen tuntuma latuun oli aikamoista mössöä, vaikka se varmaan suolauksesta muuttuu, maailmancupissa kuudentena oleva Herola pohti.

Oberstdorfin MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä!

Lue myös:

    Uusimmat