Sulaa hulluutta vai suuri seikkailu? Kymmenet rättisitikat sutivat kohti Nordkappia

1:44

Tasainen säksätys kuuluu huoltoaseman pihalla. Joku voi sammuttaa moottorin, mutta ei pitkäksi aikaa, että se lähtee vielä käyntiin. On kyse rättäreistä, Citroen mallia 2CV ja ovat kaikki matkalla pohjoiseen, Nordkappiin.

Ovat tulleet Itävallasta, Saksasta, Ranskasta, eri puolilta Eurooppaa ja tietenkin Suomesta sekä Ruotsista, yhteensä 31 autoa, jos kaikki pääsevät paikalle. Seikkailun nimi on ”Raid 4 Arctic Ducks”.

Autoista hilpein tulee Wienistä itävallasta. Kuljettajan ovessa on Aku Ankan kuva ja muuten auto on kuin muisto hippiajalta: pientä ruostetta siellä täällä ja maalaus isolla pensselillä kaikilla sateenkaaren väreillä.

- Maalattiin se kerran porukalla tällaiseksi, naureskelee Maria Preschern auton vierellä.

– Talvella tosi kätevä väritys. Jos törmää johonkin ja pelti menee ruttuun, niin oikaisu vain ja sitten vetää mitä tahansa maalia päälle, mikään ei erotu, vakuuttaa Michael Tasch.

Tasch ja Preschern ajavat Itävallassa rättärillä ympäri vuoden, n.k. normaalia autoa heillä ei ole. Eivät ole koskaan olleet talvella Suomessa. Takapenkillä on pari nastarengasta ja villavaatteita. Rättärin moottori on ilmajäähdytteinen, joten lämmityslaitteesta ei ole suurtakaan iloa, sieltä tulee vain vaivainen haalea henkäys.

– Meillä on kyllä lisävarusteena sisätilan lämmitin, mutta se ei tahdo toimia, ei etenkään kylmällä ilmalla. Ostimme Itävallasta tällaisen sähkökäyttöisen peiton, kertoo Tasch ja näyttää huopaa, jonka päällä Maria istuu. Yksi huopa riittää, sillä tärkeintä on, että vaimo on onnellinen, silloin tunnelma pysyy hyvänä, sanoo Tasch ja kiihdyttää heidän pikku sitikkansa letkan perään keula kohti pohjoista.

Sitikoiden matkaa Nordkappiin voi seurata osoitteessa

https://www.2cv.fi/r4ad/​​​​​​​

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja