Suksi kulkee! Kaisa Mäkäräinen oli viikonloppuna maastohiihtokilpailussa neljäs

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen kävi viikonloppuna testaamassa vauhtiaan myös maastohiihtokilpailussa. Mäkäräinen oli naisten vapaan hiihtotavan 10 kilometrin kilpailussa neljäs.

Pääkuvan videolla Mäkäräisen juhlaa ampumahiihdon maailmancup-kauden päätöksestä.

Mäkäräinen starttasi sunnuntaina Oloksen Tykkikisoissa Muoniossa. Ampumahiihtotähden vauhti oli hyvää, sillä hän sijoittui kymmenen kilometrin kilpailussa neljänneksi ajalla 22:10.8. Maaliin saapui 35 hiihtäjää.

Voiton vei Venäjän Natalia Neprjajeva, joka oli suomalaista 40 sekuntia nopeampi. Saksan Victoria Carl (21:40.1) oli toinen, ja Sandra Ringwald (22:00.5) kolmas.

Mäkäräinen on kokeillut siipiään maastohiihdon parissa aikaisemminkin. 35-vuotias ampumahiihtäjä voitti viime vuonna naisten viiden kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailusta SM-kultaa.

Suomalainen aloitti myös ampumahiihtokautensa hyvin voittamalla naisten tarkkailukilpailun Oloksella tiistaina.