Ampumahiihdon miesten maailmancup käynnistyi odotetussa komennossa – Tero Seppälä pisteille

Miesten ampumahiihtoa viime vuodet hallinnut Ranskan Martin Fourcade voitti maailmancup-kauden ensimmäisen henkilökohtaisen kilpailun, 20 kilometrin normaalimatkan kisan Slovenian Pokljukassa. Suomalaisista Tero Seppälä sijoittui pisteille oltuaan 38:s.

Videolla juttua viime sunnuntain maailmancupin sekaviestistä, jossa Suomi oli komeasti viides.

Yhteislähtökisassa pysähdytään ampumaan neljä kertaa, ja koko kärkikolmikko selvitti kisan ilman sakkoja. Fourcaden voittomarginaali toiseksi sijoittuneeseen Saksan Johannes Kühniin oli 5,9 sekuntia. Itävallan Simon Eder (+19,7) oli kolmas.

Ampumahiihdon maailmancupissa 40 parasta saa pisteitä, ja niille ylsi myös Tero Seppälä 38. sijallaan ammuttuaan kolme sakkoa. Hänen eronsa kärkimieheen Fourcadeen oli 3.23,3 minuuttia.

Puhtaassa hiihto-ajassa Seppälä oli koko joukon 22:nneksi nopein. Nolla-ammunta olisi vienyt hänet peräti neljänneksi.

Muista suomalaisista Tuomas Grönman oli 60:s, Olli Hiidensalo 82:s ja Jaakko Ranta 83:s.

Naiset kisaavat normaalimatkallaan 15 kilometrillä henkilökohtaisen maailmancup-avauksensa tänään kello 15.15 alkaen.