Suklaan temperointi onnistuu kotioloissa – katso suklaamestarin neuvot

Petris Chocolate Roomin suklaamestari Petri Sirén vieraili keskiviikkona Makuja-keittiössä ja opasti katsojille oikeat niksit suklaan temperointiin.

Suklaasta voi leipoa kotioloissa monenlaisia herkkuja. Jos leivontapuuhissa haluaa edetä askeleen pidemmälle, kannattaa kokeilla suklaan temperointia. Temperoinnin avulla saadaan aikaan vaikka upeita pääsiäiskoristeita suklaasta.

– Temperointi on työvaihe, mikä suklaalle pitää aina tehdä, silloin kun siitä halutaan tehdä suklaasta kauniisti kovettuvaa ja kauniin kiillon saavaa. Temperoinnin avulla suklaa myös luovuttaa ne arominsa oikein, Petris Chocolate Roomin suklaamestari Petri Sirén opastaa.

Perinteisessä temperointimenetelmässä käytetään apuna marmorilevyä ja lastaa. Suklaa lämmitetään ensin kipossa 45-50 asteiseksi, jonka jälkeen siitä kaadetaan osa marmorilevylle. Lastan avulla suklaata liikutellaan levyllä niin kauan, kunnes lämpötila on laskenut noin 27 asteeseen. Miten lämpötilan sitten voi suklaasta todeta?

– Kyllä se lämpömittari on tärkeä apu alkuvaiheessa. Suklaata oppii lukemaan ajan kanssa, jolloin ei enää tarvita lämpömittaria. Sekin pitää ottaa huomioon, että kaikki suklaat käyttäytyvät eri tavalla, Petri muistuttaa.

Kun lämpötila on oikea, kaadetaan suklaa haluttuihin muotteihin. Suklaakoristeista saa hienoja hyödyntyntämällä eri värisiä suklaita.

Katso videolta, miten pääsiäisen suklaatiput syntyvät:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja