Mainos

”Ei siellä ollut muita kuin minä” – Näin tanskalaiskeksijän tarina sukellusvenekuolemasta on muuttunut

Tanskalaisen keksijä Peter Madsenin kertomus sukellusvenematkastaan ruotsalaisen toimittaja Kim Wallin kanssa on muuttunut tutkinnan edetessä. Wall katosi tapaamisen aikana ja löytyi myöhemmin merestä paloiteltuna.

Wall nähtiin viimeisen kerran 10. elokuuta, kun Madsenin sukellusvene lähti Refshaleøenin satamasta Kööpenhaminasta. Wall seisoi sukellusveneen tornissa Madsenin kanssa ja vilkutti hymyillen rantaan jääville ihmisille, joista osa oli Wallin ystäviä.

Sukellusvenettä ei kuulunut kuitenkaan takaisin, ja sukellusvenettä lähdettiin etsimään viranomaisten voimin. Kello 10.39 Madsen itse hälytti pelastushelikopterin kertoen hänellä olevan sukellusveneessä teknisiä ongelmia.

Madsen pelastettiin yhdentoista aikaan vahingoittumattomana sukellusveneestä, minkä jälkeen sukellusvene upposi.

1:21

"(Yhteystiedot) puhelimessani meren pohjassa"

Tanskan TV2:n videolla poliisi kysyy Madsenilta Wallin yhteystietoja.

– Ne ovat minun puhelimessani meren pohjassa, Madsen vastasi.

– Tiedän vain, että hänen nimensä on Kim. En tarkista toimittajien taustoja, kun he soittavat ja kysyvät haastattelua, hän sanoi.

Hän kuvaili vointiaan hyväksi.

– Voin hyvin, olen vähän surullinen. Aluksen uppoaminen oli rankkaa.

Sukellusvene upposi hänen mukaansa vian vuoksi.

– Painolastitankkiin tuli vika. Se ei ollut mitenkään vakavaa ja yritin korjata sitä, mutta se vain paheni. Nautilus upposi 30 sekunnissa, en ehtinyt edes sulkea luukkuja. Se oli hyvä, koska muuten olisin siellä alhaalla

Poliisin mukaan vaikuttaa kuitenkin siltä, että vene upotettiin tahallaan.

”Ei siellä ollut muita kuin minä”

Aluksi Madsen kiisti, että Wall olisi ollut mukana sukellusveneessä onnettomuuden aikaan.

– Ei siellä ollut muita kuin minä, hän totesi kysymykseen matkaseurastaan videolla.

Madsen väitti Wallin jääneen Kööpenhaminan satamaan torstai-iltana ja että Madsen itse oli uppoamishetkellä sukellusveneessä yksin. Madsen sanoi aiemmin sekä poliisille että lyhyessä tv-haastattelussa, että hän jätti Wallin pois sukellusveneensä kyydistä torstai-iltana kello 22.30 Refshaleøenin satamaan erään ravintolan luokse. Ravintola oli sulkeutunut kello kymmeneltä illalla, joten paikalla ei ollut silminnäkijöitä.

Sunnuntaina poliisi sanoi miehen kertomuksen kuitenkin muuttuneen.

Madsen kertoi Wallin kuolleen onnettomuudessa sukellusveneessä, minkä jälkeen Madsen "hautasi" hänet mereen määrittelemättömään paikkaan Kögenlahdella. Tämän johdosta poliisi epäili Madsenin aiheuttaneen Wallin kuoleman varomattomuudellaan.

Ruumis löytyy

Madsenin kertomus joutui uusien johtolankojen vuoksi kuitenkin epäilyttävään valoon. Viime maanantaina läheltä sukellusveneen uppoamispaikkaa löydettiin näet naisen silvottu ruumis, josta puuttuivat kädet, jalat ja pää.

Poliisin mukaan ruumiiseen oli kiinnitetty metallia niin, että se pysyisi meren pohjassa. Torsoa oli myös vahingoitettu niin, että se ei täyttyisi ilmasta, ja pysyisi näin pohjassa.

Merestä nostetusta sukellusveneestä taas löydettiin Wallin verta.

TT- ja Ritzau-uutistoimistojen mukaan Madsen kiistää edelleen häntä vastaan esitetyt syytteet niin murhasta, taposta kuin hautarauhan rikkomisestakin. Poliisi epäilee Madsenin surmanneen Wallin sukellusveneessään ja paloitelleen sen jälkeen ruumiin. Madsenille vaaditaan myös mielentilatutkimusta. 

0:27

2:05

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.