Mainos

Suihkuun aamulla vai illalla? Näin valitset itsellesi parhaan ajan

Kumpaan koulukuntaan sinä kuulut: käytkö suihkussa mieluummin aamulla vai vasta illalla?

Paras aika käydä suihkussa on jokaisen oma valinta – tärkeintä toki on, että suihkussa käy säännöllisesti! Tässä vinkkejä, kumpi tapa voisi sopia elämäntyyliisi tai arkeesi paremmin.

Käy aamuisin suihkussa, jos...

1. Jos sinun on vaikea herätä aamuisin

Aamusuihku auttaa sinua karistamaan unihiekan rippeet silmänurkista ja herättelee myös kroppaa – ja jos vain kestät, laske lopuksi kylmää vettä, niin johan heräät! Se vilkastuttaa verenkiertoa ja tuo virkeyttä päivääsi.
 
Jos kärsit unettomuudesta, iltasuihku ei ole kohdallasi paras vaihtoehto. Nimittäin muutoin yöunet saattavat siirtyä huomattavasti myöhemmäksi, kun kehosi heräilee.

2. Jos urheilet aamuisin

Lienee sanomattakin selvää, että urheilun jälkeen suihkussa käyminen on enemmän kuin suositeltavaa. Jos olet ottanut tavaksesi aloittaa päiväsi lenkillä tai salilla, aamusuihku on sinun juttusi. Aamuliikunta ja virkistävä suihku tuovat myös puhtia päivääsi!

3. Jos sinun pitää olla luova
Jos sinun tulee olla luova työpaikalla, käy aamulla suihkussa. Harvardin yliopiston psykologi Shelley Carsonin mukaan suihkussa aamulla käyminen voi auttaa ongelmanratkaisuissa ja herättävät aivojasi: onko sinullekin iskenyt ahaa-elämyksiä suihkussa?

4. Jos haluat sheivata

Jos haluat ajaa säärikarvat tai parran aamulla, mene suihkuun. Jos vahingossa nirhaiset itseäsi, verta ei tule yhtä kamalasti aamulla. Vesi myös pehmentää ajelemista.

5. Tarvitset meditointia

Varaa hetki itsellesi ennen uuteen päivään rynnistämistä ja käy suihkussa aamulla. Saat hetken aikaa olla itseksesi, hiljaisuudessa ajatustesi kanssa. Älä kuitenkaan jää lämpimään suihkuun liian pitkäksi aikaa – muutoin olostasi tulee liiankin raukea, ja se vie tarvittavan energiapiikin päivästäsi.

 

Käy iltaisin suihkussa, jos...

6. Haluat pitää petivaatteet puhtaana

Tiesitkö, että melkein kolmasosa elämästäsi menee nukkuessa, ja suurimman osan vietät kuin vietätkin sängyssä? Se, että käyt iltaisin suihkussa takaa myös sen, että lakanat ovat puhtaammat. Jos menet likaisena nukkumaan, pölypunkeilla on oikeat bileet: ne pääsevät mussuttamaan kuolleita ihosolukkoja.

7. Sinulla on iho-ongelmia

Jos sinulla on iho-ongelmia, kuten ekseema, lämmin tai haalea suihku illalla tekee hyvää – mutta jos ihosi on kutiavaa sorttia, vietä suihkussa vain noin viitisen minuuttia. Liian kuuma myös suihku kuivuttaa ihon omat luonnolliset öljyt, jonka jälkeen iho tuntuu kutisevalta. Levitä suihkun jälkeen vielä hieman kostealle iholle kosteuttavia ihonhoitotuotteita.

8. Haluat päästä eroon allergioista

Jos kärsit allergioista, ota tavaksesi käydä suihkussa iltaisin: niin pääset eroon hiuksiisi ja ihoosi päivän aikana tarttuneista allergeeneistä, kuten siitepölystä. Jos nenäsi on tukossa, tee myös nenäkannuhuuhtelu!

9. Asut Suomessa

Lämpimien iltasuihkujen sanotaan tuovan paremmin unen, jos olet värjötellyt päivän kylmässä.

10. Haluat eroon aknesta ja näppylöistä

Päivän aikana ihoon kertyy likaa ja saasteita. Huolellinen suihkussa käyminen ja meikkien peseminen auttaa siinä, ettei lika pääse pahentamaan jylläävää aknea tai mahdollisia näppylöitä.

Katso myös hulvaton video, miten käy kun poika kokeilee ensi kertaa dödöä:

2:15

Lähde: LifeHack

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.