SUEK kannustaa Olympiakomiteaa toimiin häirintäkohussa – "Se puhdistaisi ilmaa"

Häirintäkohu olympiakomitean ympärillä kiihtyy – Suomen urheilun eettinen keskus ottaa kantaa 22:37
SUEKin pääsihteeri Teemu Japisson kommentoi Olympiakomitean tiedotustilaisuuden ja Ylen uutisen tietojen aiheuttamaa ristiriitaa.

Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK) pääsihteeri Teemu Japisson otti kantaa Olympiakomitean ja Mika Lehtimäen ympärillä pyörivään kohuun.

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajana toiminut Lehtimäki kertoi maanantaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa saaneensa kirjallisen varoituksen kahteen työyhteisön naishenkilöön kohdistuneesta epäasiallisesta viestittelystä.

Tiistaina Yle kuitenkin uutisoi, että tapaukseen liittyy myös fyysistä kajoamista. Epäasiallista käytöstä on jatkunut Ylen mukaan useiden vuosien ajan.

SUEKin pääsihteeri Teemu Japisson kertoo, ettei SUEK ollut tietoinen Lehtimäen toiminnasta ennen kuin asia nousi viime viikolla julkisuuteen. Olympiakomitea ei ole ollut missään vaiheessa yhteydessä SUEKiin asian tiimoilta.

– Olympiakomitealla ei ole mitään velvollisuutta tuoda tätä meille. Jos SUEKilla on roolia, se on tutkintarooli. Eli olisimme voineet tehdä heidän pyynnöstään tutkintaa heidän vanhojen kurinpitosääntöjen mukaan, mitä tässä asiassa on tapahtunut. Julkisuudessa olleiden tietojen pohjalta vaikuttaa, että he ovat työnantajana toimineet vastuullisesti ja selvittäneet sen työnantajan näkökulmasta, Japisson toteaa MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Japisson kannustaa Olympiakomiteaa tekemään yhteistyötä SUEKin kanssa häirintäkohuun liittyen.

– Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että ainakin ilmaa varmaan puhdistaisi Mika Lehtimäen ja suomalaisen urheilun kannalta, jos asiasta tehtäisiin tutkinta. En tiedä, mitkä ovat Olympiakomitean mahdollisuudet tällaista tutkintaa lähteä meiltä pyytämään, mutta ilmaa se puhdistaisi, Japisson toteaa.

Olympiakomitean hallituksen jäsen Sari Essayah kertoi keskiviikkona Uutisaamussa, ettei hallituksen rivijäsenet olleet tietoisia Lehtimäen saamasta varoituksesta, vaikka hänen mielestään asia olisi ehdottomasti pitänyt saattaa koko hallituksen tietoisuuteen.

– Kun työntekijöiden asioista puhutaan, niin niillä, joilla on tarve tietää (tietävät). Yhdistyksissä lähtökohtaisesti hallitus kantaa vastuun kaikista merkittävistä asioista. Silloinhan hallituksen tulisi niistä tietää. Mutta en tiedä, miten asia on heillä sisäisesti mennyt, Japisson perkaa.

Mitä mieltä SUEKin pääsihteeri Teemu Japisson on Olympiakomitean tiedotustilaisuuden ja Ylen uutisen aiheuttamasta ristiriidasta? Katso koko haastattelu pääkuvan videolta.

Olympiakomitean hallituksen Sari Essayah ja Sari Multala kritisoivat Mika Lehtimäki -häirintäkohun käsittelyä 10:10
Sari Essayah ja Sari Multala ottivat painavasti kantaa Mika Lehtimäen ja Olympiakomitean ympärillä pyörivään häirintäkohuun.

Lue myös:

    Uusimmat