Sudet purivat lasta: Ähtärin eläinpuistossa pohditaan muutosten tarvetta –"Kyltityksiä lisätään ja turvatoimet käydään läpi"

Ähtärin eläinpuistossa käydään läpi eilisen traagisia tapahtumia. Tiistaina eläinpuistossa kaksi sutta puri seitsemänvuotiasta poikaa käteen.

– Selvitämme tapahtuneen tapaturman tarkasti, mutta lähtökohtaisesti toiminta jatkuu puistossa niin kuin ennenkin. Puisto avautui tänään normaalisti kello 10, kertoo Ähtärin eläinpuiston toimitusjohtaja Juhani Haapaniemi.

Pojan voinnista ei toimitusjohtajalla ole tarkempaa tietoa.

– Ei ole tietoa pojan voinnista. Olen eilen viimeksi ollut yhteydessä perheeseen ja he toivovat yksityisyyttä tässä asiassa ja sitä me kunnioitamme tietysti.

Muutosten tarvetta selvitetään

Eläinpuistossa pohditaan parhaillaan, millaisia muutoksia tapaturman vuoksi tarvitaan.

– Selvitämme tilanteen kokonaisuudessaan aitauksen ja onnettomuuspaikan kohdalla. Kyltityksiä ainakin lisätään ja niitähän siinä on jo ollutkin. Tämä tapaturma on hyvin harvinainen, mutta ilman muuta mennään läpi turvatoimenpiteet ja varotoimenpiteet, mitä tulee aitoihin, luettelee Haapaniemi.

Mahdollisten muutosten aikataulu on vielä auki.

– Aikaista sanoa tässä vaiheessa. Meidän eläinpuolen asiantuntijat selvittävät parhaillaankin sitä ja sitten aikanaan katsotaan, mitä tehdään, jos on tarve tehdä jotain lisää, toteaa Haapaniemi.

Sudet pysyvät Ähtärissä

Onnettomuudesta huolimatta sudet pysyvät Ähtärissä eikä niille koidu seuraamuksia.

– Ei, se on tarhassa syntynyt lauma. Lähtökohtaisesti eläinpuolen asiantuntijat ottavat kantaa näihin asioihin jossain vaiheessa myös, mutta lähtökohtaisesti susille ei tule seuraamuksia. Kyse on villieläimestä, joten ollaan lähtökohtaisesti eri tilanteessa kuin lemmikeiden suhteen, pohtii Haapaniemi.

"Tällaista ei ole ennen tapahtunut" 

Aiemmin ei Ähtärin eläinpuistossa ole sattunut näin vakavaa tapaturmaa.

– Varmaan jotain pienempää, mutta tämän kaltaista ei ole tapahtunut koskaan. Ainakaan sinä 5 vuotena, kun olen ollut toimitusjohtaja, ei ole tapahtunut tällaista, että olisi joku asiakas loukkaantunut näin pahasti, sanoo Haapaniemi.

 Tapaturma ei ole pelottanut eläinpuiston asiakkaita pois.

– Tottakai asiakkaat ovat olleet järkyttyneitä tapahtumasta. Tämä on villieläintarha, jossa eläimet ovat aitauksissa ja turvallisella etäisyydellä kävijöistä, joten vaaratilanteita ei yleensä ole. Sanoisin, että hyvin ovat asiakkaat suhtautuneet, summaa Haapaniemi.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja