Mainos

Järkyttyneet vanhemmat raportoivat veitsistä lasten leikkipaikoilla – päiväkoti ryhtyi toimeen: "Olemme tehostaneet pihakierroksia"

Helsinkiläisen päiväkodin Pikkuprinssin piha-alueelta löytyi viime lauantaina arvaamaton esine. Liukumäen päähän oli piilotettu puukko lumeen terä ylöspäin. Päiväkoti Pikkuprinssin johtaja Maarit Vesasen mukaan löydös muistutti siitä, että turvallisuudesta ei tule tinkiä.

Viime viikonlopun jälkeen helsinkiläisen Pikkuprinssi-nimisen päiväkodin johtaja Maarit Vesanen päätti tehostaa päiväkodin pihakierroksia ja -tarkastuksia puukkolöydöksen vuoksi.

Hänen tietoonsa ei ole kantautunut vastaavia löydöksiä muista alueen päiväkodeista.

– Minulla ei ole tietoa lähialueen päiväkodeista, että tällaista olisi tapahtunut aiemmin. Tämä oli meillekin iso yllätys.

Tehostettu valvonta

Kun Vesanen sai tiedon puukkolöydöksestä lauantaina, hän jakoi varoituksen sanaa kollegoilleen ja alueen päiväkotien johtajille. Varmaa oli se, että päiväkodin pihatarkistuksia ja -kierroksia tullaan lisäämään.

Päiväkodin turvakamerat tullaan myös tarkastamaan.

– Olemme tehostaneet pihakierroksia. Olemme nimenneet ryhmän ja henkilöt, jotka hoitavat pihatarkistuksen, ennen kuin lapset lähtevät ulos.

Alueen yhteinen leikkialue

Päiväkodin alueelle pääsee kulkemaan päiväkodin aukioloaikojen ulkopuolellakin. Päiväkodin piha-alue on kaikkien käytössä iltaisin.

– Jos ei aiheuta häiriötä tai häiritse naapureita tai tee ilkivaltaa, niin päiväkoti on asukkaiden käytössä myös iltaisin.

Hyvä yhteishenki

Vaarallisesta löydöksestä huolimatta Vesasella on luottavainen mieli tulevasta. Hän kuvailee yhteistyön olleen alueen asukkaiden ja päiväkodin välillä hyvä.

– Pikkuprinssi on Tapulissa paikka, josta asukkaat haluavat pitää hyvää huolta. Tämä on monelle tärkeä paikka. Senkin takia tuntui kurjalta tämä tilanne.

Alueen asukkaat puhaltavat yhteen hiileen.

– He tietävät, että teemme parhaamme täällä päiväkodissa. Helpotus on se, että kun tällainen asia on tapahtunut, niin asia on huomattu ja otettu heti käsittelyyn. Se, ettei ole sattunut kenellekään mitään.

Terveiset tarhaikäisten vanhemmille

Löydöstä huolimatta Vesanen on luottavainen tulevaan pitäen tehostettua valvontaa erittäin tärkeänä. Turvallisuudesta ei tule tinkiä. Vesanen kuvailee tapahtunutta myös opettavaiseksi.

– Turvallisuus on todella tärkeää. Se on asia, jota tulee miettiä jatkuvasti. Ei saa turtua siihen ajatukseen, että jos eilen ei tapahtunut mitään, niin ei satu tänäänkään.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja