Mainos

Korkeasaari lasta riepotelleen gorillan lopettamispäätöksestä: "Paras ratkaisu turvallisuuden kannalta"

1:42

Korkeasaaren eläintarhassa ymmärretään yhdysvaltalaisen Cincinnatin eläintarhan päätös lopettaa lasta riepotellut gorilla. Pikkupoika putosi lauantaina Cincinnatin eläintarhan gorilla-aitaukseen ja joutui urosgorillan riepottelemaksi. Poika loukkaantui ja joutui sairaalahoitoon, gorilla lopetettiin.

– Nämä eläintilanteet ovat aina tosi äkillisiä ja siinä tehdään tilannekohtaiset ratkaisut todella nopealla päätöksellä. Uskon, että he ovat toimineet parhaan mukaan siinä tilanteessa ja miettineet toki ennakkoon näitä kaikkia erilaisia vaihtoehtoja, sanoo Korkeasaaren eläintenhoitoyksikön päällikkö Nina Trontti.

Nina Trontin mukaan lopettaminen oli tässä tapauksessa nukuttamista parempi vaihtoehto.

– Siinä oli äkillinen tilanne. Uskon, että tämä oli kyllä paras ratkaisu turvallisuuden kannalta tämä lopettaminen.

"Yleensä aitaukseen tippuu tavaroita"

Korkeasaaressa kukaan ei ole pudonnut tai päätynyt muuten eläinaitauksen sisälle. Suoja-aidat tarkastetaan säännöllisesti.

– Meillä on tällaiset yleiset suoja-aidat ja tarpeen mukaan mietitään lajin mukaisesti, mikä on on turvallinen ratkaisu millekin tarhalle. Meidän aidat tarkistetaan ja meidän turvallisuutta valvotaan joka vuosi ulkopuolisen tahon toimesta. Yleensä aitaukseen tippuu tavaroita eli joku kamera tai kännykkä, mutta ei onneksi mitään vakavaa ole meille tapahtunut, huomauttaa Nina Trontti.

Korkeasaaressa myös harjoitellaan poikkeustilanteiden varalta.

– Me ollaan mietitty näitä asioita etukäteen. Meillä on tällaisia erityistilanneharjoituksia joka vuosi. Pohdimme myös koko Korkeasaaren väen kanssa, miten toimitaan erikoistilanteissa, kertoo Nina Trontti.

Korkeasaaren eläintarhassa ei ole gorilloja.

1:03

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.