Subway poistaa leivistään "ällöttävän ainesosan"

Pikaruokaravintola Subway poistaa leipiensä ainesosista ällötystä aiheuttaneen kemikaalin Yhdysvalloissa.

Subway aikoo lopettaa resepteissään atsodikarbonamidin käytön. Kemikaali on tunnettu leipien valkaisijana, mutta sitä käytetään myös esimerkiksi joogamattojen ja kenkien kumin valmistuksessa. Subway tiedotti asiasta pian sen jälkeen, kuin tunnettu ruokabloggaaja alkoi kerätä nimiä kansalaisaddressiin "ällöttävän kemikaalin käytön lopettamiseksi". Subwayn mukaan asiasta oli kuitenkin päätetty jo ennen vetoomusta.

Kemikaalia ei käytössä Euroopan ravintoloissa

FoodBabe-ruokablogia pitävä Vani Hari on aiemminkin saanut vipinää suuriin ruokayhtiöihin kirjoittaessaan ruokien sisältämistä kemikaaleista. Nainen päätti tällä kertaa osoittaa kirjoituksensa Subwaylle, koska ravintola mainostaa itseään nimenomaan ainesosien tuoreudella. Subway-kirjoituksessaan Hari kuitenkin muistuttaa, ettei atodikarbonamidia käytetä Euroopan ja Australian Subway-ravintoloissa.

Monet ruokayhtiöt ovat viime vuosina joutuneet reagoimaan vallitsevaan luonnollisuustrendiin. PepsiCo poisti muun muassa viime vuonna Gatorade-juomistaan närkästystä aiheuttaneen palonsuojaaineen.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat