Studio55 yhdisti kahden eteläpohjalaisen tiet

Marjatta Murto ja Jukka "Nipa" Niemi kaartavat Budapestissa aamuiselta kävelyretkeltä takaisin hotelliin ja asettuvat hymyssä suin sen enempää mukisematta yhteiseen kuvaan. Kaksi asiaa yhdistää Marjattaa ja Jukkaa: molemmat ovat eteläpohjalaisia ja molemmat ovat alusta asti olleet aktiivisia keskustelijoita Studio55:n nettisivuilla.

Nimenomaan yhteisistä juurista on joskus kipakankin nettikeskustelun tuoksinassa kasvanut nykyisin Espoossa asuvan Marjatan ja seinäjokelaisen Jukan ystävyys.

− Huomasin heti, että nyt eteläpohjalainen veri kuohuu, kun Jukka otti Studio55:n nettisivuilla voimakkaasti kantaa ja vaati sitä myös muilta. Tätä eivät kaikki ymmärtäneet eikä siitä myös aina pidetty, Marjatta muistelee.

− Minä yritin toimia siinä jonkinlaisena tasoittavana välittäjänä, ja toisaalta minun oli helppo ymmärtää Jukkaa, hän hymähtää jatkoksi.

Jukan mukaan molemmat kiittelivät ensimmäisten kontaktien jälkeen sähköposteissa toisiaan "miellyttävästä eteläpohjalaisesta tuulahduksesta" Studio55:n nettisivuilla.

− Minähän siellä tivasin moneen otteeseen, että eivätkö aikuiset ihmiset osaa puhua vakavaa asiaa, Jukka murahtaa, mutta virnistää hyväntahtoisesti päälle.

Yhdessä Budapestiin

Kun tiet olivat nettikeskustelussa kohdanneet, Jukka ja Marjatta alkoivat pitää sopivan tilanteen sattuessa yhteyttä myös muuten.

− Olen asunut 30 vuotta pääkaupunkiseudulla, mutta käyn edelleen usein Lehtimäellä, joka nykyään kuuluun Alajärveen. Siellä minulla on paljon sekä ystäviä että sukulaisia, neljän lapsen äiti, kymmenen lapsenlapsen mummu ja neljän lapsenlapsenlapsen isomummu Marjatta selvittää.

Tonavan helmeen Budapestiin hän lähti tutustumaan yhdessä Jukan kanssa.

− Keskustelu Studio55:n sivuilla on hieno ja tärkeä juttu. Tällaista foorumia tarvittiin, mutta on myös tärkeää, että lähdetään liikkeelle, Jukka tähdentää.

Hän on Studio55:n ohella aktiivisesti mukana mielenterveysongelmista kärsivien vertaistukitoiminnassa. Työelämässä rajun loppuun palamisen kokenut entinen myyntimies tietää, mitä kotiin hautautuminen tarkoittaa.

− Pahinta on se, jos alkaa pelätä ulos lähtemistä, Jukka korostaa.

Jäsenten tapaamisia tarvitaan

Marjatta pääsee vaihtamaan "aikuisia ajatuksia" myös "Jorvin joutilaissa", joka on Jorvin sairaalasta eläkkeelle jääneiden harrastuspiiri.

− Minä olen vastannut viime vuodet teatteriretkien organisoinnista. Niitä on tehty myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle, Marjatta kertoo.

Ennen juttutuokion päättymistä Marjatta innostuu ideoimaan Studio55:n yhteistä senioritanssireissua.

− Käyn itse senioritansseissa joskus parikin kertaa viikossa. Se on erinomaista liikuntaa, ja myös siellä tapaa tällaisia samanhenkisiä ihmisiä.

Jukka säestää taustalla ja vetää takkia ylleen. Bussi lentokentälle lähtee vasta iltapäivällä, ja pari päivää jatkunut sade näyttää viimein taittuvan loppusyksyn hennoksi auringonpaisteeksi. Eteläpohjalaiset ystävykset käyttävät myös viimeisen matkapäivän tehokkaasti hyväksi ja lähtevät koluamaan Budapestin kortteleita.

Studio55 - Budapest / Tapio Nurminen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja