Mainos

Stubb: Suomen Kreikka-vakuuksia ei kannata käsitellä nyt

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) mielestä Suomen 930 miljoonan euron suuruiset Kreikka-vakuudet ovat keskeinen osa kokonaisuutta, mutta niitä ei ole syytä käsitellä nyt.   

– Nyt tehdään kaikki, jotta ne eivät laukeaisi, Stubb sanoi.  

Stubb arvioi, että Kreikan tilanteella ei ole välittömiä vaikutuksia Suomeen. Mutta jos epävakaus jatkuu, vaikutuksia tulee talouskehitykseen.  

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan on odotettava Kreikan sunnuntaisen kansanäänestyksen tulosta ja estettävä kriisin leviäminen Kreikan ulkopuolelle.  

Sipilä ei usko, että neuvotteluissa Kreikan kanssa tapahtuu tällä viikolla mitään uutta. Hän ei tässä vaiheessa halua spekuloida Kreikan mahdollisella erolla eurosta tai ennakoida, saako Suomi rahansa takaisin Kreikasta. 

Kreikassa ovat pankit kiinni koko viikon, Sipilän mukaan ehkä ensi maanantainkin, ja sillä tavalla estetään tilanteen "kaotisointi". Kreikan kassatilanteesta ei Sipilän mukaan ole tarkkaa tietoa.  

Pääministeri ei usko tilanteen suuremmin vaikuttavan esimerkiksi Suomen valtionlainojen korkoihin.  

– Uskon, että tämä tilanne on jossain määrin odotettu, euroalueen maat ovat sitoutuneet euron vakauteen. Ei tämä vaikuta Suomen toimiin. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.