Mainos

Stubb: Puoluesihteeriksi nousemassa kova kokoomusvaikuttaja

Kokoomuksen uudeksi puoluesihteeriksi on nousemassa Helsingin kokoomuksen toiminnanjohtaja Janne Pesonen.

Puolueen puheenjohtaja Alexander Stubb kuvailee Pesosta vahvaksi kokoomusvaikuttajaksi.

– Todella kova tekijä. Kaveri, joka pystyy pistämään vaikeassakin tilanteessa ison vaihteen päälle. Hänellä on kokemusta kampanjan tekemisestä ja organisaation uudistamisesta.  

Pesonen on 37-vuotias ja koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri. Hän on kotoisin Liperistä ja on työskennellyt aiemmin esimerkiksi Suomen Yrittäjissä ja Satakunnan kokoomuksen toiminnanjohtajana.

Puheenjohtajana Stubb odottaa Pesoselta erityisesti kahta asiaa, puolueen uudistamista kokoomuksen 100-vuotisjuhlia varten ja ahkeraa kenttätyötä. 

– Meillä on hyvä tilanne puolueessa, sillä Pesonen on todellinen kentänkiertäjä ja seuraaviin vaaleihin yli puolitoista vuotta aikaa.

Stubb sanoo olevansa tyytyväinen tapaan, jolla puoluesihteerin valintaa on valmisteltu. Kokoomuksen puoluehallituksen ja puoluevaltuuston puheenjohtajistot esittävät Pesosta yksimielisesti puoluesihteeriksi.

Pelkonen: Kannatusta yli linjanjaon

Kokoomuksen kansanedustaja Jaana Pelkonen uskoo, että Pesonen saa tukea sekä Stubbin edustamilta liberaaleilta että Stubbiin tyytymättömiltä konservatiiveilta.

– Sen verran voin sanoa, että onhan varmasti kaikissa piirijärjestöissä, paikallisyhdistyksissä Suomessa vähän linjajakoa kyseisen jaon molemmin puolin, Pelkonen kommentoi MTV Uutisille.

– Janne on ollut Helsingissä erittäin suosittu ja meillä on monenlaisen erilaisen linjan kannattajia ja varmasti Janne löytää hyvin paikkansa siinä välimaastossa. Useimmissa vaaleissa on tehty kentällä yhteistyötä ja Janne on se ihminen joka on ensimmäisenä aamulla löytynyt kentällä vaalityötä tekemässä ja myös se joka viimeisenä lähtee. 

Kokoomuksen puoluesihteeri valitaan lauantaina puoluevaltuuston kokouksessa Vantaalla.  


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.