Stubb: Päivähoitokorotukset uuteen käsittelyyn, arvioitu kokonaissäästö ei toteudu

Stubb: Päivähoitokorotukset uuteen käsittelyyn 1:06

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan hallitus käsittelee uudelleen päivähoitomaksujen korotusta.

Stubb sanoi kyselytunnilla, että hallitus on laskenut kokonaisuutta uudemman kerran ja huomannut, että hallitusohjelmassa arvioitu 56 miljoonan euron kokonaissäästö ei toteudu.  
Stubb sanoi hallituksen tarkastelevan kokonaisuutta nyt valtiontalouden, työllistymisen, oikeudenmukaisuuden ja ostovoiman näkökulmasta.   

Stubb kertoi asiasta eduskunnan kyselytunnilla. Hän vastasi vihreiden Ville Niinistön kysymykseen siitä, vetääkö hallitus päivähoitomaksujen korotuksen kokonaan pois, jotta keskituloisten asema olisi turvattu ja naisten työllisyystilanne paranisi.  

Täsmällistä vastausta Stubb ei kuitenkaan voinut Niinistölle omien sanojensa mukaan tässä vaiheessa antaa. Niinistölle vastaus kuitenkin riitti.  

-Tämä oli jo varsin positiivinen uutinen valtiovarainministeriltä, että te olette vastannut tähän asiantuntijoiden ja myös sosiaali- ja terveysvaliokunnan täällä eduskunnassa antamaan varsin kriittiseen lausuntoon, hän sanoi.  

Myös opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) sanoi olevansa hyvin iloinen siitä, että hallitus käy vielä varhaiskasvatuksen maksuihin liittyvää asiaa läpi ja katsoo, mitä sille voi tehdä.   

Lue myös:

    Uusimmat