Mainos

Oppostio iloitsi käänteestä päivähoitomaksuissa: "Tietoon pohjautuva kritiikki ollut tehokas"

Oppositiojohtajat Antti Rinne (sd.) ja Ville Niinistö (vihr.) pitävät myönteisenä uutista, jonka mukaan hallitus aikoo käsitellä päivähoitomaksujen korotukset uudelleen.

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) totesi eduskunnan kyselytunnilla, että kokonaisuutta tarkastellessa on selvinnyt, että hallitusohjelmassa arvioitu 56 miljoonan euron kokonaissäästö ei tule toteutumaan.  

 – Vihreät on teettänyt laskelmat lapsiperheiden kovista leikkauksista ja myös asiantuntijat ovat kritisoineet, että tämä luo uuden kannustinloukun, joka ohjaa naisia työstä kotiin. Tietoon pohjautuvat kritiikki on selvästi ollut tehokas ja saanut hallituksen tässä paineen alle, Niinistö totesi.

– Minusta se oli hyvä, että on tehty vaikutusarvioita asiassa, joka on ollut riidanalainen koko ajan. Nyt nämä päivähoitomaksujen korotusten työllisyysvaikutukset näyttävät avautuneen valtiovarainministeriössä, SDP:n puheenjohtaja Rinne sanoi.

Sekä Niinistö että Rinne ovat olleet huolissaan korotusten vaikutuksesta naisten työllisyyteen. Niinistö nosti esiin kyselytunnilla myös keskituloisten aseman turvaamisen.

– Päivähoitomaksujen korotukset ja kilpailukykysopimuksen tuomat heikennykset aiheuttavat kohtuuttoman yhteisvaikutuksen etenkin julkisella sektorilla, esimerkiksi sellaisessa perheessä, jossa työskentelee poliisi tai opettaja, Niinistö sanoi. 

– Myös valtiovarainministerille oli selvinnyt, että näillä onkin negatiivisia eikä positiivisia vaikutuksia julkisen talouden kokonaisuutta arvioitaessa ja minusta on hienoa, että nämä nyt uudelleen arvioidaan, Rinne totesi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.