Mainos

Stubb lupaa talouspäätöksiä lähiviikkoina

Kokoomuksen puheenjohtajan Alexander Stubbin mukaan on ensisijaisen tärkeää, että hallitus pitää finanssipolitiikan liikkumavaran ja keinovalikoiman omissa käsissään.

Valtiovarainministeri pitää mahdottomana ajatusta, että tässä taloustilanteessa hallitus rakentaisi koko talouspolitiikan perustansa epävarmojen odotusten varaan.

– Kun hallitus keväällä määrittelee, miten yhteiskuntasopimuksen vaikutusta julkiselle taloudelle voidaan laskea, ovat rakenteelliset uudistukset tässä määrittelyssä erityisen arvokkaita. Sopimuspohjassa tehdyn työn määrä lisääntyy, kun vuosittainen työaika pitenee 24 tunnilla, Stubb sanoi.   

Stubbin mukaan myös Suomen palkkamalli, jossa muiden alojen palkanmuodostus seuraa viennille alttiiden alojen tasoa, on merkittävä ja tärkeä rakenteellinen uudistus. 

Sote-uudistuksen seuraavat isot päätökset koskevat mallia, jolla sosiaali- ja terveyspalveluiden rahoitus tulevaisuudessa kerätään. Stubbin mukaan hallitusohjelman keskeisten verolinjausten on toteuduttava myös sote-uudistuksen yhteydessä. Kokonaisveroaste ei voi nousta, eikä työn verotus kiristyä.  

– Olen vahvasti sitä mieltä, että näin pienessä maassa kaksi verotuksen tasoa riittää mainiosti, Stubb sanoi.  

Hänen mielestään kolmas veroporras ja maakuntien verotusoikeus löisivät tavoitteita korville monimutkaistamalla verotusta entisestään ja luomalla yhä lisää painetta työn verotuksen kiristymiselle.  

Stubb puhui Veronmaksajien Vero 2016 -päivillä.  
  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.